ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση στους εφοριακούς της Μαγνησίας

αναστάτωση-στους-εφοριακούς-της-μαγν-647406

Προς κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι εφοριακοί υπάλληλοι

Αναστατωμένοι είναι οι εφοριακοί υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. Βόλου και Νέας Ιωνίας. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής ανακοίνωσε μαζικές μετακινήσεις εργαζομένων.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ. Ο.Υ. του Νομού Μαγνησίας Ιωάννης Αργύρης λέει ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. συναντήθηκε στις 10 Ιανουαρίου με τον κ. Πιτσιλή όμως κατά τη συνάντηση δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ο κ. Αργύρης λέει ότι οι μετακινήσεις αφορούν σε εργαζόμενους με πάνω από δέκα χρόνια υπηρεσίας κατά κύριο λόγο ελεγκτές, οι οποίοι ενδεχομένως θα μεταφερθούν σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, αλλά δεν αποκλείεται να αφορούν και σε υπαλλήλους άλλων τμημάτων.

«Πραγματικά όλοι οι υπάλληλοι είναι θορυβημένοι και μάλιστα όχι μόνο οι παλαιότεροι, αλλά και οι νεότεροι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στο μήνυμα του διοικητή της ΑΑΔΕ εμμέσως πλην σαφώς αφήνεται να εννοηθεί ότι επίκεινται και οι συγχωνεύσεις Εφοριών με το σχέδιο να προβλέπει την παραμονή σε όλη τη χώρα 68 Δ. Ο. Υ.

Οι παρατάξεις των εφοριακών υπαλλήλων στην Ομοσπονδία έχουν προτείνει κινητοποιήσεις. «Καταρχήν το πρώτο βήμα μας θα είναι η παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της ΑΑΔΕ και οι διευκρινίσεις των θέσεών του», επισημαίνει ο ίδιος.

Εξάλλου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ. Ο. Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους απεργάζονται σχέδια χωρίς εμάς για εμάς. Το κερασάκι στην τούρτα που κορύφωσε την αγανάκτησή μας είναι η προσπάθεια της Α.Α.Δ.Ε. τις αυθαίρετες αυτές μαζικές μετακινήσεις, να τις συνδέσει με την πάταξη της διαφθοράς. Δηλαδή και δαρμένοι και δακτυλοδεικτούμενοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Η ΠΟΕ – ΔΟΥ με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα δηλώνει για άλλη μια φορά ότι χωρίς καμία ανοχή, στέκεται απέναντι και καταδικάζει κάθε φαινόμενο διαφθοράς, αλλά δεν θα ανεχτεί με όχημα τη δήθεν καταπολέμησή της, να συκοφαντείται ολόκληρος ο κλάδος των εφοριακών που εδώ και χρόνια δίνει τη μάχη και την κερδίζει, υλοποιώντας υπεραυξημένους στόχους με αποδεκατισμένες δυνάμεις και χωρίς εργαλεία.

«Δεν θα ανεχθούμε να γίνουμε Ιφιγένειες, ούτε εξιλαστήρια θύματα και αποδέκτες αποτυχημένων πειραμάτων και πολιτικών για το φαίνεσθαι. Την αξιοπρέπειά τη δική μας και των οικογενειών μας δεν την διαπραγματευόμαστε και δεν θα ανεχτούμε τετελεσμένα που την ποδοπατούν», συμπληρώνει μεταξύ άλλων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από την Καρ. Σερβίας τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 4 το απόγευμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου