ΤΟΠΙΚΑ

«Νεκρώνουν» σήμερα τα ΕΛΤΑ στον Βόλο και στη Μαγνησία

νεκρώνουν-σήμερα-τα-ελτα-στον-βόλο-κ-648404

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση του προσωπικού και τη συρρίκνωση των καταστημάτων

Απεργούν σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ στον Βόλο και τη Μαγνησία.

Οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικείμενες απολύσεις και τη συρρίκνωση των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που συνέταξε ιδιωτική εταιρεία περιλαμβάνει πανελλαδικά μείωση 2.300 θέσεων εργασίας από σύνολο 5.800 και κλείσιμο 220 καταστημάτων από σύνολο περίπου 720.

Την ίδια στιγμή δεν είναι γνωστό με ποια κριτήρια θα εφαρμοστεί το σχέδιο, αν δηλαδή θα υπάρχουν κριτήρια για την επισκεψιμότητα ή τα οικονομικά στοιχεία των καταστημάτων, ενώ η μόνη δέσμευση των ΕΛΤΑ είναι ότι θα υπάρχει ένα κατάστημα σε κάθε καλλικρατικό Δήμο.

Η Μαγνησία εκτιμάται λοιπόν ότι δεν θα μείνει αλώβητη από αυτές τις αλλαγές.

Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία λειτουργούν έντεκα καταστήματα σε Αλόννησο, Σκόπελο, Σκιάθο, Αργαλαστή, Ζαγορά, Νέα Ιωνία, Βόλο, Βελεστίνο, Νέα Αγχίαλο, Αγριά και Σούρπη.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων του τοπικού τμήματος Μαγνησίας των ΕΛΤΑ Σπύρος Γανιάρης λέει ότι «επιθυμούμε η απεργία να έχει μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Εμείς θέλουμε να φωνάξουμε ότι αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη και τον κοινωνικό προσανατολισμό του ταχυδρομείου, το οποίο είναι μία από τις αρχαιότερες υπηρεσίες, καθώς έχει ήδη ζωή 190 χρόνων.

«Τα ΕΛΤΑ ήταν πάντοτε κοντά στον πολίτη. Την εποχή με τα capital controls που όλες οι εταιρείες δεν λειτουργούσαν ή υπολειτούργησαν εμείς σταθήκαμε όρθιοι και ήμασταν δίπλα στον πολίτη σε κάθε σημείο της Ελλάδας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο το Διοικητικό Συμβούλιο έχει μισθώσει λεωφορεία για κάθοδο στην Αθήνα για την πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται ενόψει της παρουσίασης του επίμαχου σχεδίου στους εκπροσώπους των ΕΛΤΑ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκειά της τα ΕΛΤΑ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Καταγγέλλοντας τις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για το προωθούμενο σχέδιο, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ πανελλαδικά υπενθυμίζουν ότι από το 2010 και μετά οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%.

Στα αιτήματα της απεργίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάπτυξη και όχι η συρρίκνωση των ΕΛΤΑ, η άμεση απόσυρση όλων των αντιαναπτυξιακών προτάσεων της PWC, η καταβολή όλων των υποχρεώσεων του κράτους προς τα ΕΛΤΑ κ.ά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου