ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση εργοταξιακού ρεύματος έως 31 Δεκεμβρίου για κοινωνικούς λόγους

παράταση-εργοταξιακού-ρεύματος-έως-31-δ-648425

Μισοτελειωμένα σπίτια κυρίως σε Βόλο και Νέα Ιωνία δεν μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν – Εως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο ζωής, να βάλουν ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι τους, αλλά τους «χτύπησε» η οικονομική κρίση. Οικογένειες στον Δήμο Βόλου, κυρίως εκτός πολεοδομικού ιστού, ζουν σε μισοτελειωμένα σπίτια που αδυνατούν οικονομικά να ολοκληρώσουν κι ως εκ τούτου να συνδεθούν με μόνιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Επί χρόνια παίρνουν ρεύμα για τη λειτουργία των νοικοκυριών τους από εργοταξιακή παροχή η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο, που σημαίνει ότι κάθε χρόνο ζουν με την αγωνία αν θα τους χορηγηθεί παράταση.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που ξεκινά στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να αποφασιστεί η χορήγηση παράτασης (έως 31 Δεκεμβρίου 2019) εργοταξιακής παροχής ρεύματος με κοινωνικά κριτήρια. Για τη χορήγηση της παράτασης οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου στον Δήμο Βόλου.

Συγκεκριμένα, η παράταση σύνδεσης εργοταξιακής παροχής ρεύματος θα πραγματοποιηθεί για κοινωνικούς λόγους, δηλαδή σε οικογένειες πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργων, απόρων, ΑΜΕΑ, ατόμων με σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, οικογένειες με μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά και χρόνια ιατρικά προβλήματα, με προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών – δημοσίων εγγράφων που αποδεικνύουν τις αναφερόμενες ιδιότητες και σε άτομα που είναι σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία να ολοκληρώσουν την κατασκευή των οικιών τους και υποχρεώνονται να μείνουν σ’ αυτές παρόλο που είναι ημιτελείς.

Σημειώνεται ότι η παράταση της σύνδεσης θα αφορά στις εξής κατηγορίες: Κύρια κατοικία, εξοχική κατοικία και κατάστημα – βιοτεχνία.

Θα συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα ελέγξει, θα αξιολογήσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν έως τις 28/2/2019 ή και αργότερα και θα συντάξει τον σχετικό ονομαστικό κατάλογο των δικαιούχων, ο οποίος και θα υποβληθεί προς τελική έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου