ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ: Να επιστραφούν τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τη διαθεσιμότητα

κκε-να-επιστραφούν-τα-ποσά-που-παρακρα-648988

Ερώτηση στη Βουλή από τον Κων. Στεργίου και άλλους βουλευτές για το Δημόσιο

Να επιστραφούν τους δημοσίους υπαλλήλους τα χρηματικά ποσά που παρακρατή­θηκαν στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και της απόλυσής τους, με τον ν. 4171/2013 και υπολογισμό τους στις συντάξιμες απολαβές, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Κων. Στεργίου, Λάρισας Γ. Λαμπρούλης και Αχαΐας Χρήστος Κατσιώτης.

Οπως επισημαίνεται στην ερώτηση, στη Μαγνησία σ’ αυτό το καθεστώς βρέθηκαν 33 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (από σύνολο 1.349 απ’ όλη την Ελλάδα), 38 εκπαιδευτικοί (από τους περίπου 2.000 πανελλαδικά), 35 δημοτικοί αστυνομικοί (από σύνολο 2.722 υπηρετούντων), 28 σχολικοί φύλακες (από τους 1.045), 22 από υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και περίπου 15 από τους υπόλοιπους Δήμους του νομού και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Οι παραπάνω υπάλληλοι, ανάμεσα και σε χιλιάδες άλλους από διάφορες υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, βίωσαν την ανασφάλεια, μπήκαν σε καθεστώς κινητικότητας, άλλοι απ’ αυτούς μετατάχθηκαν σε άλλους τομείς και άλλοι επέστρεψαν στις οργανικές τους θέσεις. Οι εργαζόμενοι που έζησαν την απειλή της απόλυσης σήμερα ζητούν το αυτονόητο.

Να τους επιστραφούν τα χρηματικά ποσά που παρακρατήθηκαν το διάστημα της διαθεσιμότητας και της απόλυσης. Οπως απολύτως δίκαια έγινε με βάση τον ν. 4558/2018 (ΦΕΚ A 140 – 01.08.2018) και συγκεκριμένα το άρθρο 7, παρ. 2, που επιστρέφονται τα χρηματικά ποσά, που παρακρατήθηκαν στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας, στους υπαλλήλους που ανήκαν οργανικά στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ»» σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία να κάνουν αποδεκτό το αίτημά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου