ΤΟΠΙΚΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Μας πονά η κρατική αχαριστία»

δημητριάδος-ιγνάτιος-μας-πονά-η-κρατ-649068

Την κρισιμότητα των εποχών υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στον Αγιο Νικόλαο

«Μας πονά η κρατική αχαριστία» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποδυνάμωσης της Εκκλησίας από τους κυβερνώντες. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ανέφερε ότι η Εκκλησία προϋπήρχε του Κράτους, μιλώντας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τελέστηκε προχθές η χειροτονία νέου κληρικού, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημαντική προσφορά των κληρικών.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε στη συνέχεια ότι «ο λαός μας ξέρει πολύ καλά τι είναι οι ποιμένες του και θέλει τη δική μας καθαρότητα και ανιδιοτέλεια, την αυτοπροσφορά και θυσία μας, θέλει να βλέπει τα έργα της αληθινής και ουσιαστικής μας αγάπης. Υπάρχουν, όμως και οι άλλοι, που λοιδορούν, που περιφρονούν κι ενώ γνωρίζουν τι σημαίνει Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, προσπαθούν με χαρακτηριστική εμμονή να την αποδυναμώσουν. Πάνω στα δικά της θεμέλια στηρίχθηκε αυτό το Κράτος», είπε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι: «Αυτό που κράτησε το Γένος όρθιο ήταν η ορθόδοξη πίστη, ο Χριστός και η Εκκλησία, αυτό που μας ξεχωρίζει μέχρι σήμερα… Σε τούτην την τόσο κρίσιμη στιγμή, όμως, διαπιστώνουμε με λύπη την αχαριστία, την πολεμική και την περιφρόνηση. Οταν, μάλιστα, αυτό γίνεται συστηματικά από την κρατική εξουσία, πονά όλον τον λαό μας. Οταν περιφρονούνται οι ιερείς μας, που προέρχονται από τις πιο φτωχές οικογένειες και εργάζονται για τη συνοχή του λαού μας, πονά πολύ περισσότερο. Ο λαός μας, όμως, γνωρίζει ποιος είναι ο ιερός κλήρος του και θα τον υπερασπιστεί και πάλι», υπογράμμισε.

Σε κλίμα συγκίνησης χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο διάκονος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου π. Διονύσιος Χαϊκάλης. Η χειροτονία τελέστηκε προχθές από τον κ. Ιγνάτιο και συμμετείχαν πολλοί κληρικοί από τις Ιερές Μητροπόλεις Ηλείας, Κορίνθου, Φωκίδος και Δημητριάδος και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου