ΤΟΠΙΚΑ

Αγγίζει τον στόχο το ΕΕΕΕΚ Βόλου

αγγίζει-τον-στόχο-το-εεεεκ-βόλου-649120

Εχει ήδη συγκεντρώσει 90.000 ευρώ – Τιμήθηκαν οι συνταξιδιώτες του στον «μαραθώνιο αγάπης»

Τον στόχο της αγοράς ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου 24 θέσεων για τη μετακίνηση των παιδιών με αναπηρίες τόσο στο σχολείο όπου φοιτούν, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, όσο και στις εξωτερικές σχολικές δράσεις έχει πλέον αγγίξει ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρίες.

Οπως ανακοινώθηκε στη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ξενία, από την πρόεδρο Ράνια Καρανικόλα και βάσει της χθεσινής ενημέρωσης του τραπεζικού λογαριασμού έχουν συγκεντρωθεί 29.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό το μεσημέρι προστέθηκε χορηγία 1.000 ευρώ που ανακοίνωσε στην κ. Καρανικόλα ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Βασίλης Χατζόπουλος. Μαζί με τη χορηγία των 60.000 ευρώ από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το ταμείο φθάνει ήδη τις 90.000 ευρώ και σήμερα το πρωί σε συνέντευξη Τύπου πρόκειται να ανακοινωθούν τα έσοδα από την έκθεση φωτογραφίας της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου που θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό. «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στον στόχο και σε κάθε περίπτωση έχουμε τη δέσμευση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη ότι θα καλύψει το υπόλοιπο ποσό για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για το λεωφορείο μας. Δεν είμαστε απλώς ικανοποιημένοι. Είμαστε ευτυχισμένοι για την πραγματοποίηση ενός ονείρου ζωής. Και θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε επώνυμο και κάθε ανώνυμο δωρητή που διέθεσε από το υστέρημά του στον αγώνα μας», ανέφερε στο περιθώριο της εκδήλωσης η κ. Καρανικόλα.

Η απόκτηση του λεωφορείου που θα δώσει αυτονομία και ελευθερία κινήσεων στους μαθητές με αναπηρίες που παρακολουθούν μαθήματα στο ΕΕΕΕΚ Βόλου ήταν ένα όνειρο ετών και φέτος ξεκίνησε συστηματική προσπάθεια για την απόκτησή του. Από τα μέσα περίπου Οκτωβρίου ο Σύλλογος ένωσε τις δυνάμεις του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τον Σύλλογο Γονέων του Δήμου Βόλου, ξεκινώντας έναν «Μαραθώνιο Αγάπης για τον μαθητή με αναπηρία», προκειμένου μέσα από δωρεές, μικρές και μεγαλύτερες, να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την αγορά του λεωφορείου.

Το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο κοστίζει 95.000 – 97.000 ευρώ και εκτιμάται ότι μέσα στον Φεβρουάριο το όνειρο θα πάρει σάρκα και οστά.

Τίμησαν τους συνοδοιπόρους τους

Χθες στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι συνταξιδιώτες του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρίες στο ταξίδι για την απόκτηση του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου.

Βραβεύτηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, κ.κ. Παντ. Σκάγιαννης και Γ. Τοζίδης για τη χορηγία των 60.000 ευρώ, ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας Δημ. Χορταργιάς και η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου η οποία ενίσχυσε την προσπάθεια μέσα από προσωπική της έκθεση φωτογραφίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το εγχείρημα και συνέβαλε στην κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου Ηλίας Κουτσερής.

«Είναι κάτι που οφείλαμε στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βόλου για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν, κάτι που οφείλουμε στους γονείς για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να προσφέρουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να έχουν εκπαίδευση και να ενταχθούν στην κοινωνία. Το οφείλουμε στους γονείς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια άδικη και απαράδεκτη απόφαση, να μην έχουν τα παιδιά από έναν δημόσιο θεσμό τις υπηρεσίες που πρέπει να έχουν. Κάνουμε το ελάχιστο στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της στρατηγικής μας το λιμάνι να είναι κομμάτι της πόλης κι όχι κάτι ξεχωριστό και να υπάρχει μια ανταποδοτικότητα από το λιμάνι στην πόλη», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Γιώργος Τοζίδης.

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά που έγινα κι εγώ συνεπιβάτισσα σε αυτό το υπέροχο ταξίδι αγάπης, συναισθημάτων και αλληλεγγύης για να αποκτήσουν τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βόλου το αυτονόητο, το λεωφορείο τους για να μπορούν να μετακινούνται και να ενταχθούν όπως πρέπει στην κοινωνία μας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες Βολιώτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, αγκάλιασαν την έκθεση φωτογραφίας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε απλά κοινωνοί της είδησης, έχουμε κι ένα άλλο πρόσωπο που όποτε μας δίνεται η ευκαιρία το δείχνουμε», είπε από την πλευρά της η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου.

«Θεωρούμε μεγάλη μας τιμή να συμμετέχουμε σε μια τέτοια προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όπου μπορούμε και ιδιαίτερα τους ανθρώπους και τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας», ανέφερε εξάλλου ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου