ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας των Ιεροψαλτών και του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς»

εκδηλώσεις-κοπής-βασιλόπιτας-των-ιερ-649660

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και της Σχολής Βυζ. Μουσικής της τοπικής Εκκλησίας ευλόγησε την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Στην τελετή έψαλε η χορωδία της Σχολής, υπό την δ/νση του Καθηγητού και Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Σχώρη, ενώ παρέστησαν πλήθος Ιεροψαλτών, καθώς και οι Καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, εκ μέρους όλου του Ιεροψαλτικού κόσμου, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβ. Μητροπολίτη για την αγάπη και την φροντίδα με τις οποίες περιβάλλει τους Ιεροψάλτες μας, αλλά και την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο έργο της Σχολής, απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχεια και καρποφορία της ιερής αποστολής της. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αναλήψεως Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, για την αρχοντική φιλοξενία και σύνολη την φροντίδα του για την απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής.

Από την μεριά του, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «εκδηλώσεις σαν κι αυτήν δείχνουν πόσο έχουμε σφυρηλατήσει στον τόπο μας την ενότητα, το ήθος της καρδιακής συλλειτουργίας, γεγονός, που απόλυτα με εκφράζει… Σας καμαρώνω πάνω στα ιερά αναλόγια, να συνεχίζετε την παράδοση που παραλάβαμε από τους πατέρες μας, που αποτελεί τέχνη και επιστήμη ταυτόχρονα…».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους τους Ιεροψάλτες για την άψογη λειτουργική μας συμπόρευση, ενώ συνεχάρη τους υπευθύνους της Σχολής για το έργο που επιτελούν και τόνισε ότι ο τρόπος λειτουργίας της Σχολής γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς και εκτός τοπικής Εκκλησίας. Ζήτησε από τους μαθητές να κρατήσουν στην ζωή τους την εμπειρία της μαθητείας στην Σχολή και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την παρουσία πλειάδος μαθητών στα ιεροψαλτικά αναλόγια, δίπλα στους δασκάλους τους, γεγονός που αποτελεί την σημαντικότερη και ουσιαστικότερη σπουδή.

Ακολούθησε δεξίωση στον Πν. Κέντρο του Ναού, ενώ ο Σεβασμιώτατος, στην παρακείμενη αίθουσα «Αρχονταρίκι» ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς», που απαρτίζεται κυρίως από ΡΟΜΑ αθλητές και ευχήθηκε πατρικά σε όλους, αθλουμένους και υπευθύνους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου