ΤΟΠΙΚΑ

Κατολισθήσεις στις στροφές Γορίτσας

κατολισθήσεις-στις-στροφές-γορίτσας-649692

Υπό παρακολούθηση το φαινόμενο από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας – Θα γίνει και γεωλογική μελέτη

Κατολισθήσεις σημειώνονται καθημερινά στον δρόμο προς Αγριά, στις στροφές της Γορίτσας. Το φαινόμενο ξεκίνησε μετά τη χιονόπτωση που έπληξε και τον Βόλο και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Οδηγοί εξέφρασαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την ανησυχία τους για την οδική ασφάλεια, επισημαίνοντας ότι οι κατολισθήσεις σημειώνονται καθημερινά με κίνδυνο για τους διερχόμενους από το σημείο.

«Εφιστώ την προσοχή των αρμοδίων να ελέγξουν το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου πριν να είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα μετά από πτώση κάποιου μεγάλου βράχου σε αυτοκίνητο. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου δημότης.

Το φαινόμενο πάντως είναι υπό παρακολούθηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο της διεύθυνσης τεχνικών έργων προχώρησε σε αυτοψία στην περιοχή.

Οι νέες κατολισθήσεις συνδέονται με τα κατολισθητικά φαινόμενα που είχαν σημειωθεί και στις αρχές του μήνα μετά τη χιονόπτωση μέσα στην πόλη. «Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η παγοποίηση της βραχόμαζας έχουν ως συνέπεια την αποκόλληση μικρών βραχομαζών», ανέφερε ο προϊστάμενος συγκοινωνιακών έργων της Π.Ε. Μαγνησίας, Μιχάλης Χουβαρδάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι το φαινόμενο είναι σε παρακολούθηση από τις Υπηρεσίες.

Με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας έχουν τοποθετηθεί πινακίδες αναγγελίας κινδύνου κατολισθήσεων και επιπλέον σε συνεχή περιπολία βρίσκεται συνεργείο, το οποίο παράλληλα φροντίζει να απομακρύνει από το οδόστρωμα τα μικρά βράχια που πέφτουν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου