ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύσεις για τη νέα κατάσχεση της ΕΡΓΗΛ από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ

μηνύσεις-για-τη-νέα-κατάσχεση-της-εργη-650322

Αύριο Τρίτη, στο Πρωτοδικείο Βόλου πρόκειται να συζητηθεί η αίτηση προσωρινής διαταγής κατά της απόφασης που επιτρέπει στην ΕΡΓΗΛ να κατάσχει το ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ στην Eurobank.

Λόγω μάλιστα της νέας κατάσχεσης, οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν αύριο Τρίτη, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά πιθανότατα την Παρασκευή.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, από μέρος της δημοτικής Αρχής Βόλου θα κατατεθούν και μηνύσεις κατά όσων επέτρεψαν, παρά τις υπάρχουσας δικαστικές αποφάσεις, να συμβεί αυτό.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου για την εξέλιξη αυτή δήλωσε: “Περίπου στις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης ήρθε στη ΔΕΥΑΜΒ ένα απόγραφο από την ΕΡΓΗΛ το οποίο αναφερόταν σε τόκους από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Απρίλιο του 2018.

Την επόμενη μέρα όταν ξεκίνησαν οι συναλλαγές διαπιστώσαμε ότι οι λογαριασμοί ήταν δεσμευμένοι. Τι έχει γίνει; Ταυτόχρονα με το απόγραφο, η ΕΡΓΗΛ κατέθεσε και ένα κατασχετήριο το οποίο δεν έχει επιδοθεί ακόμη στη ΔΕΥΑΜΒ.

Κατά παράβαση των δυο αποφάσεων του Πρωτοδικείου Βόλου και των Αθηνών, οι τράπεζες πάλι φοβήθηκαν και έχουν δεσμεύσει τα ποσά. Αύριο θα κατατεθούν μηνύσεις”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου