ΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση Διαμαντένια για τη σίτιση άπορων μαθητών

επερώτηση-διαμαντένια-για-τη-σίτιση-ά-651412

Επερώτηση για τη σίτιση άπορων μαθητών κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος Διαμαντένιας Θεολόγος.

Ο σύμβουλος ενημερώνει ότι την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2019 επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα παιδείας και τυχόν προβλήματα ,που θα μπορούσε ο Δήμος Βόλου , να συμβάλει στη λύση τους.

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα, πως η Δημοτική Αρχή απέχει από την σίτιση των άπορων μαθητών. Συγκεκριμένα την σχολική χρονιά 2016-17 η Μητρόπολη Δημητριάδος είχε συμφωνήσει να παρέχει πρωινό στους μαθητές και ο Δήμος το δεκατιανό προσφέροντας 1,5 ευρώ ανά μαθητή. Στο πρόγραμμα αυτό σίτισης συμπεριλήφθησαν 128 μαθητές.

Την επόμενη όμως σχολική χρονιά 2017-2018 ο δήμος αποσύρθηκε, πράγμα που κάνει και την τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019», αναφέρει.

Ο δημοτικός σύμβουλος ζητεί λοιπόν να ενημερωθεί γιατί η δημοτική αρχή σταμάτησε τη σίτιση των άπορων μαθητών, τονίζοντας ότι «οι συμπολίτες μας, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην διάρκεια της κρίσης πολλαπλασιάζονται» και ότι «πολλοί μαθητές έχουν το δεκατιανό σαν μεσημεριανό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου