ΤΟΠΙΚΑ

Η Ερμού πλημμύρισε από κόσμο, αλλά τα καταστήματα ήταν άδεια

η-ερμού-πλημμύρισε-από-κόσμο-αλλά-τα-κα-651553

Τίποτα περισσότερο δεν προσέφερε στους τζίρους του εμπορικού κόσμου η χθεσινή Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα ήταν προαιρετικά ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Ενώ στο κέντρο της πόλης κατέβηκε πολύς κόσμος και οι έμποροι είχαν για σύμμαχό τους και τις καλές καιρικές συνθήκες, οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν ήταν πολύ λίγες, γεγονός που επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, που λέει η λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές δεν προσφέρει κάτι παραπάνω.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος, είπε ότι η εμπορική αγορά είχε πολύ κόσμο ο οποίος έκανε βόλτα στα καταστήματα και κύριο μέλημά του ήταν πιεί καφέ και να επισκεφτεί καταστήματα εστίασης.

«Δεν περιμέναμε ότι η Κυριακή θα άλλαζε το πολύ άσχημο σκηνικό του Ιανουαρίου. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και αυτό φαίνεται καθώς δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά τις πληρωμές του Δεκεμβρίου και των επιδομάτων ο εμπορικός κόσμος αναμένει να καταβληθούν στο τέλος του μήνα οι συντάξεις ώστε να αρχίσει να αρχίσει να κινείται κάτι στην αγορά.

Προς στιγμήν οι επαγγελματίες του κλάδου δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι. «Γι’ αυτό φωνάζουμε ότι θέλουμε κατάργηση των Κυριακών γιατί δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω.

Οι μόνες Κυριακές που μας ενδιαφέρουν είναι αυτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα», πρόσθεσε.

Επισημαίνεται ότι η εμπορική αγορά του Βόλου έχει πάρα πολύ καλές τιμές. Ο κ. Οντόπουλος ενημέρωσε ότι εν μέσω χειμερινών εκπτώσεων οι εκπτώσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή είναι πολύ υψηλές και φθάνουν και ξεπερνούν το 50%. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Αντιδράσεις εμποροϋπαλλήλων

Στο μεταξύ, διεκδικώντας την κατάργηση της λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές μέλη του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας μοίρασαν χθες ενημερωτικά φυλλάδια σε πολίτες.

«Σήμερα είναι η πρώτη Κυριακή μετά από μία έντονη περίοδο εντατικοποίησης στον κλάδο λόγω του εορταστικού ωραρίου, είναι μία Κυριακή που την έχει ακολουθήσει, λίγες μέρες πριν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανατρέποντας προηγούμενή του απόφαση, έκρινε ως αντισυνταγματικό το άνοιγμα των Κυριακών που προτείνονταν από Μάιο μέχρι Οκτώβριο σε μία σειρά περιοχές υπό τον «μανδύα» της τουριστικής περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Παναγιώτης Τσιτσιρίκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι «από αυτό πρέπει να παραδειγματιστούν οι εργαζόμενοι και να καταλάβουν ότι το θέμα της Κυριακής, το θέμα της συλλογικής σύμβασης, το θέμα του ωραρίου δεν θα λυθούν μόνα τους εάν κι οι ίδιοι δεν κινητοποιηθούν, εάν δεν ενεργοποιηθούν στο Σωματείο τους, να βάλουν οι ίδιοι φρένο σ’ αυτή την κατάσταση».

Ακόμη ο κ. Τσιτσιρίκης είπε ότι πρέπει να σπάσει ο φόβος στους εργαζόμενους ότι εάν εναντιωθούν, θα χάσουν τη δουλειά τους και να ενεργοποιηθούν στο Σωματείο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου