ΤΟΠΙΚΑ

Αγριος τσακωμός κρατουμένων και απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Βόλου

αγριος-τσακωμός-κρατουμένων-και-απόπ-652623

Νέα επεισόδια στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου. Πριν από μερικές μέρες τρεις αλλοδαποί συνεπλάκησαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχή της εβδομάδας άλλοι τρεις κρατούμενοι αποπειράθηκαν να αποδράσουν.

Δεν έχουν τέλος οι εντάσεις μεταξύ κρατουμένων στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου, όπου πολλοί κρατούμενοι είναι αλλοδαποί και έρχονται συχνά σε προστριβές λόγω διαφορετικών εθνικοτήτων.

Τα επεισόδια που συνήθως προκαλούνται για ασήμαντη αφορμή συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι γίνονται πειθαρχικές διαδικασίες και επιβάλλονται αυστηρές ποινές, όπως μεταξύ άλλων μεταγωγή σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα.

Εντούτοις, την περασμένη εβδομάδα κρατούμενοι του ΕΚΚΝ Βόλου φέρονται να αποπειράθηκαν να αποδράσουν. Τρεις συνολικά κρατούμενοι που είναι αλλοδαποί φέρονται να προσπάθησαν να φύγουν από τις φυλακές, αλλά ανεπιτυχώς αφού εμποδίστηκαν από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τους υπαλλήλους.

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το αστυνομικό δελτίο δεν έχει καταγράψει καμία απόπειρα απόδρασης τόσο από τις φυλακές Βόλου όσο και από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Ομως οι εντάσεις δεν σταμάτησαν εδώ. Την Τρίτη νέο σκηνικό «τάραξε» τους σωφρονιστικούς υπάλληλους. Τρεις αλλοδαποί ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους και προκάλεσαν φθορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι συνεπλάκησαν, ενώ από την καταστροφική τους μανία προκάλεσαν ζημιές στα παράθυρα.

Το επεισόδιο, που σημειώθηκε για αδιευκρίνιστο προς στιγμήν λόγο, είχε ως συνέπεια ένας αλλοδαπός να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών καθώς διαμαρτυρήθηκε για έντονο πόνο στο χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια στις φυλακές του Νομού θεωρούνται ρουτίνας, ειδικά στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου, όπου κρατούνται πολλοί νεαροί αλλοδαποί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 30 Οκτωβρίου επιβλήθηκε μεταγωγή σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας σε δεκαπέντε Αλγερινούς και Πακιστανούς που προκάλεσαν επεισόδιο στις φυλακές του Βόλου.

Για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για μία μπάλα μπάσκετ που χτύπησε στο κεφάλι κάποιου, δεκαπέντε συνολικά αλλοδαποί είχαν έρθει στα χέρια με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί.

Οι κρατούμενοι που προκάλεσαν το επεισόδιο και αρνούνταν να επιστρέψουν στα κελιά τους πέρασαν από πειθαρχικό συμβούλιο και τους επιβλήθηκε πειθαρχική μεταγωγή.

Για τα νέα επεισόδια σύμφωνα με πληροφορίες χθες πραγματοποιήθηκε πειθαρχικό συμβούλιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου