ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή η αγορά του Βόλου την Κυριακή

ανοιχτή-η-αγορά-του-βόλου-την-κυριακή-653150

Προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων, με τους εμπόρους να προσβλέπουν σε τόνωση του τζίρου

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα μεθαύριο Κυριακή 20 Ιανουαρίου σε Βόλο και Νέα Ιωνία στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο 11 το πρωί έως 4 το απόγευμα. Η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική, ενώ οι έμποροι ευελπιστούν ότι θα «ζεσταθεί» η «παγωμένη» κίνηση στην αγορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή από τις οκτώ θεσμοθετημένες της νέας χρονιάς εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τονωτική ένεση για τους εμπόρους, οι οποίοι δηλώνουν ότι η κίνηση που σημειώνεται μέχρι στιγμής, από την έναρξη των εκπτώσεων, είναι κατώτερη των προσδοκιών τους.

Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων φθάνουν έως 50% στα τοπικά καταστήματα, εντούτοις ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Απόστολος Οντόπουλος χαρακτηρίζει «απογοητευτική την εικόνα», ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η αναμενόμενη κίνηση».

Μειωμένη κίνηση καταγράφεται από την αρχή της καινούργιας χρονιάς, καθώς μισθοί και δώρα «εξανεμίστηκαν» ήδη από την περίοδο των Χριστουγέννων, με την κακοκαιρία που προέκυψε να εντείνει τις ανάγκες για θέρμανση.

Παράλληλα οι καταναλωτές ή τουλάχιστον οι εν δυνάμει καταναλωτές έθεσαν ως προτεραιότητα την κάλυψη των πάγιων υποχρεώσεών τους, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είχαν συσσωρευτεί από προηγούμενους μήνες, ενώ η κακοκαιρία και οι πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν για πολλές μέρες μείωσαν στο κατακόρυφο την εμπορική κίνηση.

Αναλύοντας τους παράγοντες που διαμόρφωσαν αρνητικό πρόσημο στους τζίρους των καταστημάτων στη διάρκεια του Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπογραμμίζει ότι οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό στις καιρικές συνθήκες, καθώς δυσκολεύτηκαν να κατέβουν στο κέντρο οι κάτοικοι των περιχώρων, που αντιπροσωπεύουν το 40% του τζίρου της αγοράς.

«Θεωρούμε ότι η κίνηση για τις εκπτώσεις και το ενδιαφέρον των καταναλωτών γενικότερα θα ενισχυθούν τον Φεβρουάριο» υπογράμμισε ο κ. Οντόπουλος, ενώ προέτρεψε τους καταναλωτές «να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου