ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος με όρο ο 26χρονος που πέταξε το χασίς στον δρόμο

ελεύθερος-με-όρο-ο-26χρονος-που-πέταξε-τ-653178

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα κάθε πρώτο πενθήμερο του μηνός αφέθηκε χθες από τον ανακριτή Βόλου ο 26χρονος που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για απείθεια.

Την περασμένη Τρίτη σε επικείμενο έλεγχο των αστυνομικών στο κέντρο της πόλης ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί να συμμορφωθεί, πέταξε στον δρόμο μία σακούλα που περιείχε κάνναβη βάρους 158,90 γραμμαρίων και άρχισε να τρέχει πεζή.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από ώρες αργότερα στο σπίτι του, όπου εντόπισαν και άλλη μία ποσότητα κάνναβης βάρους 22 γραμμαρίων.

Συνοδεία αστυνομικών ο 26χρονος οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή Βόλου και απολογήθηκε για την πράξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση, γεγονός που το απέδειξε προσκομίζοντας και δικαστική απόφαση του Εφετείου Λάρισας.

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών, είχε προφυλακιστεί, αλλά στην πορεία είχε αφεθεί ελεύθερος και στη δίκη που ακολούθησε είχε αθωωθεί λόγω ακριβώς του εθισμού του στις ναρκωτικές ουσίες.

Εναντίον του επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος εμφάνισης κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και όχι άλλοι όροι όπως απαγόρευση εξόδου ή εγγυοδοσία.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε δίκη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου