ΤΟΠΙΚΑ

160 διορισμούς έχει ανάγκη η Μαγνησία για την κάλυψη κενών στην Πρωτοβάθμια

160-διορισμούς-έχει-ανάγκη-η-μαγνησία-γι-653258

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε «οικογενειακό» κλίμα έκοψε η Διεύθυνση

Ανάγκη 160 διορισμών εκπαιδευτικών τόσο στη γενική, όσο και στην ειδική αγωγή έχει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Γιώργο Πολύζο και με φόντο την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο, οι ανάγκες φαίνονται μέσα από τον αριθμό των αναπληρωτών που διορίστηκαν για το φετινό σχολικό έτος στις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας. «Το σημαντικό είναι να γίνουν επιτέλους διορισμοί, ώστε κάθε σχολική χρονιά να ξεκινά χωρίς κενά από την πρώτη ημέρα των μαθημάτων και με δασκάλους που θα υπηρετούν στα ίδια σχολεία και θα γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολικής μονάδας και των μαθητών», σχολίασε ο κ. Πολύζος. Ο ίδιος αναφερόμενος και στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που αντιδρούν στον τρόπο διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση υπογράμμισε ότι η μη αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας αποτελεί όντως αδυναμία.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο περιθώριο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στα γραφεία της στο κτίριο Καπνού. Η κοπή της πίτας έγινε σε «οικογενειακό» κλίμα με τη συμμετοχή στελεχών αλλά και συνεργατών της Διεύθυνσης που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την μόρφωση των μαθητών.

Οπως τόνισε ο κ. Πολύζος η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα λιγότερα κενά και σήμερα τόσο τα μαθήματα, όσο και τα καινοτόμα προγράμματα γίνονται απρόσκοπτα σε όλα τα σχολεία.

Την πίτα της Πρωτοβάθμιας ευλόγησε, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. «Είναι το επιστέγασμα της συνεργασίας που έχουμε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας», σχολίασε ο κ. Ιγνάτιος αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από κοινού τόσο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, όσο και των Ρομά, αλλά και σε επίπεδο σεμιναρίων για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Χαιρόμαστε που υποδεχθήκαμε τα προσφυγόπουλα και τους μετανάστες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχουν μία παιδεία που αξίζει να την πάρουν στον τόπο που ήρθαν, την ελληνική παιδεία. Τα τελευταία χρόνια όμως δουλεύουμε ένα σημαντικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση των Ρομά και πετύχαμε να αυξηθεί η παρουσία τους στο σχολείο, αλλά και να υπάρχει πολύ καλός βαθμός συνύπαρξης», είπε μεταξύ άλλων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου