ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο οι ΑΧΕΠΑΝΣ

στον-βόλο-οι-αχεπανσ-653336

Με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. στο ξενοδοχείο «Παρκ»

Στον Βόλο θα μεταβεί αύριο Σαββάτο 19 Ιανουαρίου ο κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Περιφέρειας – 25 της γνωστής ελληνοαμερικανικής ομογενειακής οργάνωσης.

Τα μέλη του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης θα συνεδριάσουν υπό την προεδρία του κυβερνήτη κ. Ευστάθιου Κεφαλίδη στις 11.30 π.μ., στο ξενοδοχείο «Παρκ» στην οδό Δεληγιώργη αρ. 9 στον Βόλο.

Η AHEPA (American Hellenic Progressive & Educational Association / αμερικανοελληνική προοδευτική και μορφωτική ένωση) ιδρύθηκε το 1922 στην Αμερική από οκτώ Ελληνες μετανάστες. Στη διάρκεια των δεκαετιών, με δαπάνες της οργάνωσης, έγιναν δεκάδες κοινωνικά έργα υποδομής στη χώρα, όπως το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, η ομώνυμη πτέρυγα στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» κ.ά. Τα μέλη της οικογένειας της AHEPA σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες στην Αμερική και τα οκτακόσια σε όλη την Ελλάδα ως μέλη της ΑHEPA HELLAS.

Στους καιρούς της βαθιάς οικονομικής κρίσης είναι ο μεγαλύτερος ομογενειακός εθελοντικός, φιλανθρωπικός οργανισμός, που έχει προσφέρει υγειονομικό υλικό και τρόφιμα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μέσω των οργανωτικών δομών της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η AHEPA HELLAS δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000 και έχει ενεργή παρουσία σε 35 σημεία σε όλη την επικράτεια μέσα από τα τοπικά της τμήματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφέρειας 25 της AHEPA HELLAS απαρτίζεται από 12 αιρετά μέλη, τα οποία προέρχονται από όλα τα μέρη της χώρας και κάθε μήνα συνεδριάζουν και σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου