ΤΟΠΙΚΑ

Σκηνές «Αποκάλυψης» στην Κουκουράβα

σκηνές-αποκάλυψης-στην-κουκουράβα-653358

Ξεκίνησαν από χθες τα έργα για να μη χάνεται το νερό

Σκηνές «Αποκάλυψης» αντίκρισε στις πηγές της Κουκουράβας, τις οποίες επισκέφθηκε χθες ως επικεφαλής κλιμακίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου. Από τις εκτεταμένες κατολισθήσεις που σημειώθηκαν έχει σχηματιστεί χαράδρα που έχει παρασύρει όγκους από το βουνό, δέντρα και έργα της ΔΕΥΑΜΒ για τη συλλογή του πηγαίου νερού μέσω του οποίου υδροδοτείται και ο Βόλος.

Περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε χθες το πρωί όταν επισκέφθηκε επί τόπου το σημείο μαζί με τεχνικούς ο κ. Παπαευσταθίου μίλησε για κατολίσθηση τουλάχιστον 200 μέτρων, που προκλήθηκε από την τελευταία χιονόπτωση και τις έντονες βροχοπτώσεις. «Ολόκληρη πλαγιά έχει κατολισθήσει και έχει σχηματιστεί χαράδρα. Εφυγαν όγκοι χωμάτων, δεν υπάρχουν δέντρα και τα νερά τρέχουν μέσα στην κατολίσθηση», ανέφερε.

«Ολη η πλαγιά φαίνεται να είναι γεμάτη πηγές. Μέσα από το βουνό αναβλύζουν νέες πηγές», σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου, που έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες για την επιδιόρθωση των ζημιών.

Αρχικά η ΔΕΥΑΜΒ στοχεύει στη διάσωση των νερών από τις πηγές που είχαν υδρομαστευτεί. «Ξεκινήσαμε και ανοίγουμε δρόμο για να οδηγήσουμε τους αγωγούς σε άλλο ασφαλές σημείο όπου θα δημιουργηθεί φρεάτιο συλλογής του νερού μέσα από το οποίο υδροδοτείται και ο Βόλος», εξήγησε ο κ. Παπαευσταθίου.

Στη συνέχεια κι εφόσον σταματήσει το φαινόμενο, η ΔΕΥΑΜΒ θα επιχειρήσει – πιθανότατα στα τέλη Φεβρουαρίου – να προχωρήσει σε υδρομάστευση και εκμετάλλευση των νέων πηγών που αποκαλύφθηκαν μετά την κατολίσθηση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου