ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθώος ο Αχιλλέας Μπέος για το Koriopolis

αθώος-ο-αχιλλέας-μπέος-για-το-koriopolis-653817

Αθώος κηρύχθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση στους αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1. Πρόκειται για τις τελευταίες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα που του είχαν αποδοθεί για το σκάνδαλο του Κοριόπολις, καθώς για τις υπόλοιπες έχουν ήδη εκδοθεί αθωωτικές αποφάσεις.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους όλους όσους κατηγορούνται για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, έχει προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι οι 25 από τους 26 εναπομείναντες κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, οι υπόλοιποι που κατηγορούνταν μόνο για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα έχουν απαλλαχθεί.

Έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε έξι μήνες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε πριν από λίγο ποιοι κρίθηκαν αθώοι και ένοχοι.

Ο Αχιλλέας Μπέος με δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες του, έξω από Δικαστήριο μετά την έκδοση της απόφασης

Δήλωση Αχιλλέα Μπέου

Μετά την έκδοση της αθωωτικής απόφασης ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα, με την πλήρη και τελεσίδικη ομόφωνη αθώωσή μου από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, είναι μια μεγάλη μέρα, όχι μόνο για μένα, αλλά κυρίως για την οικογένειά μου, που τόσο υπέφερε μαζί μου και μου συμπαραστάθηκε στον σκληρό αγώνα που έδωσα.

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους συνηγόρους μου, Αλέξη Αθανασόπουλο, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Ευθύμη Ναυρίδη και Κασσιανή Μιχοπούλου και βέβαια το Θεό, που με έστειλε να δικαστώ από δικαστές με ήθος, ακεραιότητα και δικαστική συνείδηση και που έκριναν δίκαια χωρίς επηρεασμούς από εξωγενείς παράγοντες.

Τούτη την ώρα δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Την Δευτέρα στον Βόλο, την πόλη μου, στις 11.30 σε συνέντευξη τύπου, θα πούμε πολλά περισσότερα που θα αφορούν πολλούς!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου