ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία Σκουρλέτη αύριο στον Βόλο

ομιλία-σκουρλέτη-αύριο-στον-βόλο-654445

Στο Δημαρχείο Βόλου για την πορεία της χώρας εκτός μνημονίων θα μιλήσει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

H πορεία της χώρας εκτός μνημονίων, ο «Κλεισθένης» και οι κυβερνητικές δράσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα θα βρεθούν, σύμφωνα με τη ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο της ομιλίας του Πάνου Σκουρλέτη, γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνεται αύριο Παρασκευή στις 19.00 στο Δημαρχείο του Βόλου.

«Είναι φανερό – επισημαίνει η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση – ότι στην πολιτική φάση που βρισκόμαστε το κρίσιμο ζήτημα, η έκβαση του οποίου θα κριθεί στις εκλογές τον προσεχή Οκτώβριο, είναι το αν θα συνεχιστεί η ομαλή πορεία της χώρας μετά την έξοδο από τα μνημόνια με την ολοκλήρωση κυβερνητικών πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για μια σειρά μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα που στόχο έχουν την οικοδόμηση ενός κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

Τέτοιες πρωτοβουλίες, που θα αποτυπωθούν σε νομοσχέδια που θα πάνε στη Βουλή το επόμενο διάστημα, είναι μεταξύ άλλων:

-Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

– Η ρύθμιση των 120 δόσεων ώστε να ανακουφιστούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία.

– Ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και η στήριξη της στεγαστικής πολιτικής. Με την επιδότηση των δόσεων των δανειοληπτών για δάνεια πρώτης κατοικίας, αλλά και την επιδότηση ενοικίου.

Σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις το προσεχές χρονικό διάστημα θα παίξουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μετά τη μεγάλη θεσμική τομή με την μεταρρύθμιση των αυτοδιοικητικών πραγμάτων που είναι γνωστή με το όνομα «Κλεισθένης 1».

Τα παραπάνω ζητήματα θα αποτελέσουν κεντρικούς άξονες της ομιλίας του συντρόφου Πάνου Σκουρλέτη».

Τέλος, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σ’ όλους «τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να πάρουν μέρος στην εκδήλωση για να ενημερωθούν με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο, να συζητήσουν με τον γραμματέα του κόμματος και να εκφράσουν και με αυτό τον τρόπο τη στήριξή τους στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει σελίδα η χώρα», όπως επισημαίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου