ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία

βολιώτες-στο-συλλαλητήριο-της-αθήνας-654469

Ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου υψώνει φωνή διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Ηχηρό «παρών» αναμένεται να δώσουν οι απανταχού της Ελλάδας Μακεδόνες στο συλλαλητήριο της Αθήνας, με τον Σύλλογο Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» να συμμετέχει δυναμικά στη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνεται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Οι Μακεδόνες του Βόλου υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας και ζητούν από τους βουλευτές που πρόσκεινται θετικά να μην επικυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζοντας ότι «η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική».

Μαζική κάθοδος στην Αθήνα από τους Μακεδόνες της περιοχής αλλά και κατοίκους της Μαγνησίας που συμπαρατάσσονται με το βασικό αίτημα των Μακεδόνων, να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου Βενετία Μπελιτσιώτη επαναλαμβάνει το κοινό αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και υπογραμμίζει ότι «πάμε ειρηνικά στην Αθήνα για να απαιτήσουμε το αυτονόητο ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν σε αυτή την επαίσχυντη συμφωνία».

Η κ. Μπελιτσιώτη απευθύνει κάλεσμα σε όλους «να μεταβούν με κάθε διαθέσιμο μέσο στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο».

Συλλογικοί φορείς πρωτοστατούν στη μεγάλη κινητοποίηση της Κυριακής, ενώ ξεκίνησε και η προβολή σποτ στα social media, που καλεί τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο. Το σποτ προβάλλει πλάνα από το προηγούμενο συλλαλητήριο της Αθήνας και καταλήγει με το μήνυμα: «Η Μακεδονία είναι ελληνική, το όνομά μας είναι αδιαπραγμάτευτο».

Η κινητοποίηση είναι δυναμική και οι διαδηλωτές που θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της Ελλάδας υψώνουν ήδη φωνή διαμαρτυρίας με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ανακοίνωση Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τέλος ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» τονίζει ότι συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Αθήνα και ώρα 2 μ.μ. στο Σύνταγμα.

H μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο, δωρεάν με την προσφορά του ιδίου του δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, τον οποίον ευχαριστεί θερμά ο Σύλλογος.

Η αναχώρηση θα γίνει από την πλ. Ελευθερίας την Κυριακή στις 7 το πρωί με αυθημερόν επιστροφή. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 6945825115, 6947205204 και 6979257039.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου