ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή παραπέμφθηκε ο 26χρονος για το χασίς

στον-ανακριτή-παραπέμφθηκε-ο-26χρονος-γ-654617

Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε εθισμό στη χρήση ναρκωτικών ουσιών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για απείθεια άσκησε η Εισαγγελία Βόλου χθες στον 26χρονο που προχθές το μεσημέρι αποπειράθηκε να διαφύγει της σύλληψης και να ξεφορτωθεί μία σακούλα με κάνναβη βάρους 158,90 γραμμαρίων.

Συνοδεία αστυνομικών ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να υποστήριξε ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση και ζήτησε να υποβληθεί σε τοξικολογική πραγματογνωμοσύνη.

Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές με παρόμοιες πράξεις και μάλιστα έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Προχθές το μεσημέρι αντιλαμβανόμενος επικείμενη σύλληψή του από αστυνομικούς πέταξε τη σακούλα με την κάνναβη που έφερε μαζί του και άρχισε να τρέχει πεζή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξή του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου τον καταδίωξαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όμως σε κάποια στιγμή ο 26χρονος διέφυγε και εξαφανίστηκε σε στενά. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον δράστη στο σπίτι του και δεν τον εντόπισαν.

Συνέχισαν τις έρευνες σε σπίτια φίλων του και στη συνέχεια εκ νέου στο σπίτι του δράστη, όπου τελικά τον εντόπισαν. Ο 26χρονος παραδέχτηκε την πράξη του από την πρώτη στιγμή.

Στη νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του οι αστυνομικοί εντόπισαν άλλη μία ποσότητα κάνναβης βάρους 22 γραμμαρίων.

Ο 26χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου