ΤΟΠΙΚΑ

Ξημέρωσαν πάλι σε αστυνομικό κλοιό

ξημέρωσαν-πάλι-σε-αστυνομικό-κλοιό-449749

 

 

Εκρηκτική ύλη καθώς και δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις που περιέγραφαν πρακτικές και μέσα τα οποία θα χρησιμοποιούσαν για διάπραξη ληστειών είναι τα νέα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53, στη Ν. Ιωνία.

Τα όπλα -τρία καλάσνικοφ, επτά πιστόλια και ένα περίστροφο- βρέθηκαν «καθαρά» μετά από τη βαλλιστική εξέταση. Κανένα, όπως προέκυψε, δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επίθεση. Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκαν σε τυχόν άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Το πολυπληθές κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής παραμένει στο Βόλο, ενώ το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο της τριώροφης κατοικίας θα συνεχίσει τουλάχιστον και σήμερα να βρίσκεται σε ακτίνα δύο οικοδομικών τετραγώνων αποκλεισμένο.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος σε κάθε σημείο του διαμερίσματος συνεχίζεται παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ενώ οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλα σπίτια της Μαγνησίας, καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν ότι πιθανόν τα όπλα που εντοπίστηκαν στη γιάφκα να μεταφέρθηκαν τελευταία στιγμή στο χώρο, αλλά όχι από μακρινή απόσταση.

Στη Ν. Ιωνία οι κάτοικοι περιμετρικά του αποκλεισμένου διαμερίσματος ξημέρωσαν χθες έχοντας συνηθίσει πια τη… συγκατοίκηση με ισχυρές δυνάμεις και τους πάνοπλους αστυνομικούς. Οι μετακινήσεις τους μέσα στη ζώνη αποκλεισμού γίνονται μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και έλεγχο αντικειμένων που μεταφέρουν.

Οι επιχειρήσεις έχασαν αυτές τις ημέρες την πελατεία τους και το γωνιακό στην Ελλησπόντου με Εθνικών Αγώνων τυροπιτάδικο έχασε, όπως έλεγε χθες ο ιδιοκτήτης του, πέντε καλούς πελάτες -τους συλληφθέντες εννοούσε- που καθημερινά προμηθεύονταν από το κατάστημά του καφέ και τυρόπιτες. Τους χαρακτήρισε ήσυχα και ευγενικά παιδιά, τα οποία δεν δημιουργούσαν προβλήματα. Ο ίδιος, όπως και πολλοί από τους γείτονές τους το τελευταίο δίμηνο οπότε νοικιάστηκε το διαμέρισμα μέσω εταιρίας Real Estate με πλαστή ταυτότητα, έπεσαν από τα σύννεφα αναγνωρίζοντας τους «διπλανούς» τους στα πρόσωπα που απεικόνιζαν οι φωτογραφίες, οι οποίες δόθηκαν από την ΕΛΑΣ στη δημοσιότητα.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου ακριβώς κάτω από το διαμέρισμα της Ελλησπόντου δεν σέρβιρε ούτε χθες καφέ. Το κατάστημα παρέμεινε ως το επιχειρησιακό κέντρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τραβηγμένες τις κουρτίνες.

Γύρω στις 3:30 μ.μ., τη μεσημεριανή ησυχία τάραξε στη γειτονιά νέα διαδήλωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε περιμετρικά του αποκλεισμένου χώρου από άτομα που ήθελαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες.

«Οι έρευνες συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική και την Υπηρεσία Εξερεύνησης των Αθηνών. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας συνέδραμε στα μέτρα τροχαίας και τάξης, στην επιχείρηση που είχε απόλυτα θετικά αποτελέσματα. Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό τη συλλογή όλων των αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία κρίνονται από εξερευνητές ως αξιοποιήσιμα», δήλωνε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Δημ. Κατσίκας.

Ενώπιον εφέτη – ανακριτή

Οι πέντε συλληφθέντες στο διαμέρισμα του Βόλου και ένας ακόμη στο Χολαργό, όπου προχθές τα ξημερώματα έγινε ταυτόχρονη έφοδος, οδηγήθηκαν χθες στον εφέτη – ανακριτή. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διακεκριμένη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, φαίνεται να προκύπτει διασύνδεση των έξι, με τους άλλους έξι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά.

Οι δύο εκ των έξι κατηγορουμένων, Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος, απολογήθηκαν τυπικά, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη διαδικασία σχετικά με την υπόθεση της αποστολής των 14 παγιδευμένων πακέτων.

Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθεί σήμερα και αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση ο Χρήστος Τσάκαλος, ενώ και οι έξι θα απολογηθούν σήμερα για την υπόθεση του Βόλου. Κατηγορία για την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Πολύδωρος.

Προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση των «βομβο-δεμάτων» κρίθηκαν δύο από τους συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Νέα ευρήματα

Με νεότερη χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας δίνονταν στοιχεία για τα νέα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Ν. Ιωνίας. Ανάμεσά τους βρέθηκαν δύο ράβδοι εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, βάρους 600 γραμμαρίων, πλαστές ταυτότητες και πλαστές πινακίδες αυτοκινήτων, τετράδια που φέρεται να περιέχουν σημειώσεις και σχέδια για τη διάπραξη ληστειών και τέσσερις ασύρματες μικροκάμερες, ζελατίνες με το υδατογράφημα των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, μηχάνημα πλαστικοποίησης, χρήματα.

Στο διαμέρισμα της οδού Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα, στο οποίο έγινε έφοδος προχθές το απόγευμα βρέθηκαν τριάντα πέντε σακβουαγιάζ διαφόρων μεγεθών, αρκετά εκ των οποίων περιείχαν ρούχα και διαρρηκτικά εργαλεία. Εντοπίστηκαν ακόμη πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα πιστόλι replica, πέντε μικροκάμερες, κινητά τηλέφωνα, μηχάνημα πλαστικοποίησης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου