ΤΟΠΙΚΑ

Εξύβρισαν γείτονά τους και θα πληρώσουν 15.000 ευρώ ο καθένας

εξύβρισαν-γείτονά-τους-και-θα-πληρώσο-655403

Καταδικαστική η απόφαση του Δικαστηρίου Βόλου για διαφορές μεταξύ γειτόνων

Ακριβά πλήρωσε το επεισόδιο που προκάλεσε σε βάρος ηλικιωμένου γείτονά του ένα ζευγάρι Βολιωτών και ο κουνιάδος του.

Σε δίκη χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για εξύβριση και εναντίον τους επιβλήθηκε χρηματική ποινή 15.000 ευρώ για τον κάθε έναν.

Η εξύβριση αφορούσε σε επεισόδιο που σημειώθηκε τον Μάιο του 2016. Στις 20 Μάιου το ζευγάρι και ο κουνιάδος του εξύβρισαν για ασήμαντη αφορμή τον 80χρονο γείτονά τους που μένει στον κάτω όροφο της διπλοκατοικίας τους.

Ο υπερήλικας απευθύνθηκε τότε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και κατάθεσε μήνυση και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Χθες στο Δικαστήριο παρούσα από τους κατηγορούμενους ήταν μόνο η γυναίκα, μία Βολιώτισσα ηλικίας 46 ετών. Επίσης παρών ήταν και ο μηνυτής.

Από την ακροαματική διαδικασία φάνηκε ότι μεταξύ των γειτόνων υπήρχαν διαφορές καθώς είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια θέματα τις οικείες αστυνομικές αρχές.

Το Δικαστήριο έκρινε έτσι ένοχους τους κατηγορούμενους και τους επέβαλε χρηματική ποινή.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με έρευνα ποσό ύψους 10.000 ευρώ έχει εκτιμηθεί ότι κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο μία υπόθεση εξύβρισης λόγω και έργω και απλής σωματικής βλάβης που εκδικάζεται στο Δικαστήριο και αφορά σε οικογενειακές ή άλλες διαφορές που θα μπορούσαν να επιλυθούν ειρηνικά στο τραπέζι του διαλόγου.

Κοστίζει ακριβά και ταλαιπωρεί συνάμα και τους πολίτες που έχουν σοβαρούς λόγους να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη,

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Δικαστήρια Βόλου δικάζονται κάθε χρόνο δεκάδες ή και εκατοντάδες υποθέσεις που αφορούν σε εξυβρίσεις λόγω και έργω και απλές σωματικές βλάβες. Τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα καλούνται να παρέμβουν σε τουλάχιστον 20 περιστατικά το μήνα. Δυστυχώς, αρκετές από τις υποθέσεις, τουλάχιστον οι μισές όπως εκτιμάται, «χτυπούν» τελικά την πόρτα της Δικαιοσύνης και φτάνουν και στο ακροατήριο άλλες του ποινικού δικαστηρίου και άλλες του αστικού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου