ΤΟΠΙΚΑ

Προβολή του Βόλου και του Πηλίου σε Αυστρία και Ουγγαρία

προβολή-του-βόλου-και-του-πηλίου-σε-αυσ-655545

Η Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού Βόλου συμμετείχε με επιτυχία με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης, στην Αυστρία (FerienMesse 2019), από 10 έως 13 Ιανουαρίου και στην έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία (Vakantiebeurs 2019) από 9 έως 13 Ιανουαρίου. Ο προορισμός για ακόμη μια φορά προβλήθηκε συνολικά ως Βόλος και Πήλιο με το αναγνωρίσιμο πια λογότυπο VOLOS PELION IT’S TRUE, ενώ η περιοχή συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η έκθεση της Βιέννης είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως η οποία προσελκύει πλήθος κόσμου. Από το 2014 η Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία αναφορικά με την τουριστική κίνηση από την Αυστρία. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, τα μηνύματα είναι ευνοϊκά και για το 2019 καθώς οι μεγαλύτεροι Τ.Ο. της Αυστρίας προβλέπουν αύξηση της τάξης του 8%.

Η συνεργασία με τον ΕΟΤ της Αυστρίας ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετική, ενώ από την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΕΟΤ κου Τσέγα Κων/νου και των στελεχών του γραφείου της Αυστρίας, επιβεβαιώθηκε η οργάνωση δημοσιογραφικής αποστολής σε συνεργασία με την Austrian Airlines στην αρχή του καλοκαιριού, ώστε να ενισχυθεί η προώθηση του προορισμού στην Αυστρία και γενικά σε Γερμανόφωνες αγορές.

Παράλληλα, η έκθεση της Ουτρέχτης αφορά μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Ολλανδίας, αλλά και του εναλλακτικού τουρισμού στην Κεντρική Ευρώπη η οποία προσελκύει κατά μέσο όρο 105.000 επισκέπτες, 1126 εκθέτες από 119 χώρες ετήσια. Η παρουσία της συμμετοχής του Βόλου και του Πηλίου συνδυάστηκε με παρουσίαση ειδικού φωτογραφικού λευκώματος της περιοχής που δημιουργήθηκε από τον καταξιωμένο φωτογράφο Jean Paul Bardelot ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή και φιλοξενήθηκε στον Βόλο και το Πήλιο σε συνεργασία του γραφείου του ΕΟΤ Ολλανδίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας. Η παρουσίαση του λευκώματος πλαισιώθηκε με παρουσίαση του προορισμού σε επισκέπτες και δημοσιογράφους.

Η παρουσία των αποστολών και στις δύο εκθέσεις ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς πολύ μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων επισκέφτηκαν τα stand του προορισμού, ενημερώθηκαν και έλαβαν έντυπο υλικό. Επίσης χαρακτηριστικά ήταν τα υπέροχα λόγια με τα οποία μίλησαν για τον προορισμό όλοι όσοι είχαν επισκεφτεί την περιοχή σε προηγούμενη περίοδο κάτι που δείχνει την αξία της περιοχής στην Βόρεια Ευρώπη αλλά και τις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχουν οι τοπικές επιχειρήσεις. Τέλος, σημαντική είναι η παρουσία αεροπορικών συνδέσεων και με τις δύο περιοχές, με το Άμστερνταμ με την Transavia και με την Βιέννη με την Austrian Airlines.

Επόμενες εκθέσεις είναι της Ζυρίχης (FESPO 31.1με 3.2) και των Βρυξελλών (Salon de Vacances 7 με 10.2).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου