ΤΟΠΙΚΑ

«Μαζί για τον Βόλο»: Θυμηδία προκαλούν οι εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής Βόλου

μαζί-για-τον-βόλο-θυμηδία-προκαλούν-655639

Από την δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» σχετικά με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μόνο θυμηδία θα προκαλούσαν οι σημερινές εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής Βόλου, αν αυτή η υπόθεση δεν αφορούσε τα έργα μιας δημοτικής Διοίκησης, που η ύπαρξη της καταδικάζει την πόλη μας στην στασιμότητα και την απομακρύνει από κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Η σημερινή συνέντευξη τύπου, με την απουσία τελικά της Περιφέρειας, αποτελεί μια ακόμα κακοστημένη παράσταση που επιχειρεί να καλύψει την πενταετή αδράνεια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Στα σχεδόν πέντε χρόνια θητείας, η έλλειψη προγράμματος, η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού και η άγνοια των βασικών χρηματοδοτικών εργαλείων και διαδικασιών είναι εμφανείς. Γιατί πανηγύριζαν σήμερα; Για την ένταξη τριών έργων που θα ξεκινήσουν την επόμενη πενταετία; Διότι στην ουσία αυτό που έγινε γνωστό είναι τα τεύχη δημοπράτησης των έργων αυτών -όπου τεύχος δημοπράτησης είναι ένα από τα πολλά στάδια διοικητικών διαδικασιών (δημοπράτηση, έναρξη διαγωνισμού, κατοχύρωση διαγωνισμού και έναρξη εργασιών) που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου.

Όταν ξεκινήσει ο διαγωνισμός αλλά και σε κάθε επόμενο διοικητικό στάδιο θα έχουμε πάλι συνέντευξη τύπου; Τί έχουν να πουν για το ότι πέντε χρόνια και ενώ η δημοτική θητεία τους συμπίπτει με ολόκληρη την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν έχουν να επιδείξουν ούτε ένα έργο ένταξης και υλοποίησης;

Μέχρι τώρα η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορούσε μόνο την υλοποίηση έργων προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, υλοποιήσεις που έγιναν μόνο κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της θητείας της τωρινής Δημοτικής Αρχής. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, τα έργα που είχαν ήδη ενταχθεί στα ΕΣΠΑ γιατί έμεναν στα συρτάρια για σχεδόν τρία χρόνια; Βέβαια δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο από μια Δημοτική Αρχή που ξέρει να εγκαινιάζει μόνο ταμπέλες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων, που πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και παρά τη γενναιόδωρη έκπτωση του εργολάβου, χρειάστηκαν κι άλλα χρήματα. Ή για το Δημοτικό Θέατρο που δεν λέει την αλήθεια η Δημοτική Αρχή ότι στην πραγματικότητα θα ξεκινήσει μετά το 2020 όταν και η ίδια θα έχει απέλθει.

Καλή η επικοινωνία με τον κόσμο αρκεί να μην χρησιμοποιείται ως «στάχτη στα μάτια» του”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου