ΤΟΠΙΚΑ

Κοπή 14 πεύκων στην Αγριά μετά από αίτημα κατοίκων

κοπή-14-πεύκων-στην-αγριά-μετά-από-αίτημ-656011

Θα αντικατασταθούν από 28 μουριές στα ίδια σημεία, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Στην κοπή 14 πεύκων επί της οδού Τριανταφύλλου 23 έως 30 στην Αγριά πρόκειται να προχωρήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η κοπή των δέντρων αποφασίστηκε μετά από αίτημα κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γιαννακούλη κάτοικο στην περιοχή, τα συγκεκριμένα πεύκα έχουν υπεραναπτυχθεί σε ύψος, ενώ το ριζικό τους σύστημα είναι επιφανειακό. «Σε πρόσφατες εργασίες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κόπηκε μέρος του ριζικού τους συστήματος με αποτέλεσμα τα δέντρα να είναι ασταθή. Το κέντρο βάρος τους είναι πολύ ψηλά, ενώ προκαλούν προβλήματα καθώς έχουν σηκώσει πεζοδρόμια και περιφράξεις. Σήμερα (σ.σ. χθες) με τον αέρα τα πεύκα ταλαντώνονταν πάνω από τις στέγες των σπιτιών μας και απέναντι στον δρόμο. Είναι άκρως επικίνδυνα και είναι θέμα χρόνου να γίνει το κακό», ανέφερε ο κ. Γιαννακούλης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σε αντίθεση με την έγγραφη εισήγηση της Υπηρεσίας, που υποστηρίζει ότι τα δέντρα «είναι υγιή, είχαν κλαδευτεί το 2017, είχε διαμορφωθεί η κόμη τους και ότι δεν προκαλούν κάποιο πρόβλημα στο εναέριο δίκτυο παροχής ρεύματος ή στα πεζοδρόμια», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Αποστόλης Μαλαματίνης υπογράμμισε ότι πρόκειται για άκρως επικίνδυνα πεύκα. «Τα συγκεκριμένα δέντρα απαγορεύεται να είναι δίπλα σε κατοικίες. Δεν προκαλούν μόνο προβλήματα στα πεζοδρόμια, αλλά και στα ίδια τα σπίτια. Μόλις χθες έσπασε κλαδί και έκοψε την τηλεφωνική σύνδεση στην περιοχή. Είναι επικίνδυνα για τις ίδιες τις κατοικίες», σημείωσε ο κ. Μαλαματίνης.

Ο ίδιος πρότεινε την κοπή και των 14 πεύκων, οι ρίζες των οποίων θα βγουν και στον συγκεκριμένο δρόμο θα φυτευτούν προς αντικατάσταση 28 μουριές. Ο κ. Μαλαματίνης ανέφερε ότι πέρα από τις 28 μουριές, 14 πεύκα θα τοποθετηθούν σε άλλο σημείο της πόλης όπου θα υποδειχθεί από τις Υπηρεσίες στο πλαίσιο της εφαρμογής της νομοθεσίας για την αντιστάθμιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου