ΤΟΠΙΚΑ

Συμφωνική σύμπραξη με νέους σολίστ

συμφωνική-σύμπραξη-με-νέους-σολίστ-851206

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου στο Δημοτικό θέατρο Βόλου στις 9 το βράδυ, με πρωταγωνιστές τέσσερις νέους πολλά υποσχόμενους σολίστ. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου “Δεληγεώργεια-Αργοναύτες” και στο πόντιουμ του μαέστρου θα είναι ο Βολιώτης Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς. Οι τέσσερις νέοι σολίστ, άπαντες τελειόφοιτοι του τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι οι: Ελένη Πετρίδου (βιολί ), Ευάγγελος Χριστοδούλου (φαγκότο),Χαράλαμπος Παζαρούλας ( κοντραμπάσο) και Σπυρίδων Αρκούδης ( τρομπέτα). H Ελένη Πετρίδου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε βιολί με τον Δ.Χανδράκη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με σημαντικούς σολίστες και συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Σ. Γκικόντη και σήμερα ακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου Πανεπιστημίου,επίσης με τον ίδιο καθηγητή. Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό,(Νοτιοαφρικανική Ένωση,Βέλγιο,Γερμανία και Ιαπωνία),αποσπώντας επαινετικές κριτικές.
Ο Σπύρος Αρκούδης, ο οποίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, βρίσκεται στο πέμπτο έτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου στην κατεύθυνση τρομπέτας, με καθηγητή τον Σωκράτη Άνθη. Έχει πάρει μέρος σε διεθνή σεμινάρια και ανέπτυξε εξαιρετική μουσική δράση. Είναι μέλος του Ionian brass quintet, του Ionian brass ensemble δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, της Ορχήστρας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, της Συμφωνικής του Δήμου Κερκυραίων με μαέστρο τον Α.Μπαλτά, είναι έκτακτος στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα των χρωμάτων το έτος 2005-2006. Ο Ευάγγελος Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Λευκωσία. Με υποτροφία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου το 1998 ξεκίνησε φαγκότο με τον S. Lozzeri και στη συνέχεια με τον G. Galetti. Το 2002 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου έγινε δεκτός στην τάξη φαγκότου του Πριόβολου Βασίλη στην κατεύθυνση εκτέλεσης. Ως σολίστ και εκτελεστής μουσικής δωματίου έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες.

Ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς
Ο μαέστρος Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς γεννήθηκε στο Βόλο και υπήρξε σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου από το 1985 εώς και το 1997 στο πιάνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά(Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με Άριστα παμψηφεί). Μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας με τον αρχιμαέστρο και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Λουκά Καρυτινό και επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις, ξεκίνησε το 1998 τις σπουδές του στη Διεύθυνση Ορχήστρας στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Έσσεν της Γερμανίας (Folkwang-Hochschule Essen), στην τάξη του καθηγητή David de Villiers. Στην διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στα σπουδαιότερα σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας, γνωρίζοντας και δουλεύοντας με μαέστρους διεθνούς φήμης: Sir Colin Davis, Salvador Mas Conde, Benjamin Zander Lothar Ζagrosek (αρχιμαέστρο στην Όπερα της Στουτγκάρδης) με τον Roman Kofmanκ α .
Από τον Οκτώβριο του 2000 έως και τον Απρίλιο του 2003, όπου και ολοκληρώθηκε ο κύκλος των σπουδών του στο Έσσεν, ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”.Ακολούθησαν οι σπουδές στη Διεύθυνση Χορωδίας στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Έσσεν , τις οποίες και ολοκλήρωσε με διάκριση τον Απρίλιο του 2006. Στην επιτυχή αυτή πορεία στο εξωτερικό είχε την ευκαιρία να διευθύνει πολυάριθμες και υψηλού επιπέδου ορχήστρες. Παράλληλα, η Όπερα αποτελεί έναν εξίσου σημαντικό τομέα στην καλλιτεχνική δραστηριότητα του Ι. Μπαλτσαβιά. Διηύθυνε τη σύγχρονη όπερα του T. Wille “Mio, mein Mio” στη Deutsche Oper του Βερολίνου, τον Νοέμβριο του 1999, σε ηλικία 21 ετών. Ακολούθησε μία δεύτερη παράσταση της ίδιας όπερας στο Velbert της Γερμανίας, καθώς και η πρεμιέρα και μία ακόμα παράσταση της όπερας του W.A. Mozart “Οι γάμοι του Φίγκαρο”, αποτέλεσμα συνεργασίας με την Όπερα νέων Κολωνίας (Jungekammeroper Köln). Από τον Απρίλιο του 2007 έχει αναλάβει τη διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Βόλου. Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αφών Δεληγεώργη και την χορηγία της ALPHA BANK. Χορηγοί επικοινωνίας είναι: TRT, Ράδιο Βέρα, Δημοτικό Ραδιόφωνο και εφημερίδα “Ταχυδρόμος”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου