ΤΟΠΙΚΑ

Ρυθμίσεις για 75 κατόχους αδειών λαϊκών αγορών του Βόλου

ρυθμίσεις-για-75-κατόχους-αδειών-λαϊκών-656125

Εξέπνευσε χθες η προθεσμία ανανέωσης των αδειών λαϊκών μετά από τρία χρόνια παρατάσεων

Στους 75 ανέρχονται οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών που προχώρησαν έως και χθες σε ρύθμιση των οφειλών τους προς τον Δήμο Βόλου εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη δημοτική ενημερότητα που τους επέτρεψε να προχωρήσουν σε ανανεώσεις των αδειών τους και άρα να συνεχίζουν να βρίσκονται πίσω από τους πάγκους τους, στο μεροκάματο.

Χθες, εξέπνευσε η προθεσμία ανανέωσης των αδειών λαϊκών αγορών μετά από τρία χρόνια συνεχόμενων παρατάσεων. «Αγκάθι» στην ανανέωση των αδειών αποτελούσαν η φορολογική ενημερότητα που καταργήθηκε με Νόμο και η δημοτική ενημερότητα που πολλοί κυρίως πωλητές στο τμήμα ένδυσης και υπόδησης δεν μπορούσαν να εκδώσουν λόγω οφειλών τους προς τα δημοτικά ταμεία.

Οι οφειλές ξεκινούσαν από 1.500 ευρώ και έφθαναν μέχρι και τις 8.000 ευρώ και προέρχονταν από μη καταβολή ημερησίων δικαιωμάτων, τελών και πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, προτάθηκε στους οφειλέτες να προχωρήσουν σε ρύθμιση έως 12 δόσεις των οφειλών τους προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν δημοτική ενημερότητα και να συνεχίζουν να κερδίζουν το μεροκάματό τους πίσω από τους πάγκους στις λαϊκές. Χθες και προχθές παρατηρήθηκε συνωστισμός στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου από κατόχους αδειών που έσπευσαν για να ρυθμίσουν οφειλές και να ανανεώσουν άδειες.

Εως και το κλείσιμο της ταμειακής υπηρεσίας 75 απ’ όσους αδυνατούσαν να εκδώσουν δημοτική ενημερότητα, κατάφεραν να τακτοποιηθούν, περίπου το 90% δηλαδή των οφειλετών.

Οσοι δεν μπόρεσαν να βρουν τα χρήματα για να προχωρήσουν σε ρύθμιση και έκδοση δημοτικής ενημερότητας χάνουν τις άδειές τους.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα αφορά κυρίως στους πωλητές στο τμήμα ένδυσης και υπόδησης, σε αντίθεση με παραγωγούς και μικροπωλητές στο τμήμα των οπωροκηπευτικών που φαίνεται να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ανανέωση των αδειών τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών συνέχιζαν να κερδίζουν το μεροκάματο με διαρκείς παρατάσεις των αδειών τους επί τρία συνεχόμενα χρόνια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου