Εμπλουτίστηκε η πλατφόρμα ενημέρωσης για τις εκπομπές φουρανίων και διοξινών από την ΑΓΕΤ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-16, 12:19:53
Εμπλουτίστηκε η πλατφόρμα ενημέρωσης για τις εκπομπές φουρανίων και διοξινών από την ΑΓΕΤ

Οι μετρήσεις του Dioxin Monitoring System στο εργοστάσιο του Βόλου είναι διαθέσιμες στην ψηφιακή πλατφόρμα

 

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, με στόχο να είναι συνεπής στις αρχές της διαφάνειας και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, εμπλουτίζει την ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης www.heracles-footprint.gr του Εργοστασίου Βόλου με την προσθήκη των μηνιαίων μετρήσεων διοξινών και φουρανίων των απαερίων καύσης του περιστροφικού κλιβάνου. Η δειγματοληψία γίνεται με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα συνεχούς δειγματοληψίας Dioxin Monitoring System που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική βιομηχανία.

Με αυτό τον τρόπο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να παρακολουθεί εύκολα και γρήγορα την συνολική εικόνα των αέριων εκπομπών του Εργοστασίου στο Βόλο. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα αντιπαραβολής των στοιχείων με τα όρια που περιλαμβάνονται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Dioxin Monitoring System λειτουργεί σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά, διεθνή πρότυπα Ποιότητας (MCERTS, EPA Method 23A-US EPA Environmental Technology Verification Program ETV) ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού προτύπου δειγματοληψίας διοξινών (ΕΝ 1948-1). Επιπλέον, σημειώνεται ότι τα δείγματα αποστέλλονται  σφραγισμένα στο διαπιστευμένο κατά ISO 17025 εργαστήριο του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ για τη μέτρηση της περιεκτικότητας τους σε διοξίνες και φουράνια.

Ο κ. Μιχάλης Βλάχος, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, ανέφερε σχετικά «Με ευθύνη και σεβασμό προς την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές, προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα εμπλουτίζοντας την ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος για την ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση κάθε ενδιαφερόμενου. Οι προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η διαφάνεια και ο σεβασμός στο περιβάλλον και  στην Υγεία & Ασφάλεια τόσο των εργαζομένων μας όσο και των κατοίκων του Βόλου θα συνεχίσουν να αποτελούν την πυξίδα που καθοδηγεί όλες τις δράσεις μας».

Για απευθείας μετάβαση στις μετρήσεις διοξινών και φουρανίων πατήστε εδώ link και επιλέξτε την ένδειξη ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΔΙΟΞΙΝΩΝ / ΦΟΥΡΑΝΙΩΝ.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=