ΤΟΠΙΚΑ

Καταθέτουν τις πινακίδες φορτηγών οι Σχολές Οδηγών του Βόλου

καταθέτουν-τις-πινακίδες-φορτηγών-οι-656810

Με την πολύμηνη αποχή των εξεταστών δεν βγαίνουν πλέον τα λειτουργικά τους έξοδα

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται εξαιτίας της πολύμηνης αποχής των εξεταστών οι σχολές οδήγησης. Σε συγκέντρωση προχθές στον «Δρομέα» επισημάνθηκε ότι έχουν μείνει πίσω ασφαλιστικές εισφορές και ενοίκια, ενώ σχολές καταθέτουν πλέον τις πινακίδες κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων.

Παρόλα αυτά οι σχολές οδήγησης αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να μην υποβάλλουν τους υποψηφίους οδηγούς και σε περαιτέρω ταλαιπωρία.

Η συγκέντρωση των εκπαιδευτών οδηγών οδήγησης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 22 μελών, αποφάσισε οι σχολές οδήγησης να αναμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα εξετάσεων έχει κατατεθεί στη Βουλή και το έχουν στα χέρια τους και εκπαιδευτές οδήγησης. Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι στο ακριβώς αμέσως επόμενο διάστημα, δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Βόλου Ιορδάνης Πολατίδης

«Αφού κρατήσαμε τόσους μήνες χωρίς να κάνουμε κάτι είπαμε να περιμένουμε. Όμως, σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο ίσως ακολουθήσουμε πλέον τη νομική οδό για τα διαφυγόντα κέρδη», ενημέρωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Βόλου Ιορδάνης Πολατίδης.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά από διαλογική συζήτηση που διήρκεσε επί δίωρο. Μέλη του Σωματείου είχαν προτείνει νωρίτερα να γίνουν κινητοποιήσεις.

Η συνάντηση επεξεργάστηκε δύο προτάσεις. Η μία ήταν να γίνει κατάληψη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών. Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε ήταν να πραγματοποιηθεί μία πορεία με τα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής αποφάσισαν ότι δεν είναι νόμιμο να ταλαιπωρήσουν τους υποψηφίους οδηγούς ενώ και για την πρόταση της πορείας επικράτησε η άποψη ότι θα υπάρξουν κυκλοφοριακά προβλήματα ενώ το αντικείμενο των εκπαιδευτών είναι η κυκλοφοριακή αγωγή.

«Αναλόγως των εξελίξεων θα συγκεντρωθούμε εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση και πορεία. Αν πάντως δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε μπορεί να κινηθούμε και νομικά για τα διαφυγόντα κέρδη», επισήμανε ο κ. Πολατίδης.

Για τους εκπαιδευτές οδήγησης η υφιστάμενη κατάσταση δεν πάει άλλο. Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση οι σχολές οδήγησης έχουν αρχίσει και καταθέτουν τις πινακίδες από τα μεγάλα αυτοκίνητα λόγω των δυσκολιών καθώς δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στα τέλη.

Πλέον έχουν μείνει πίσω ασφαλιστικές εισφορές και ενοίκια, με αποτέλεσμα στον κλάδο να υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια. Σε άλλη περίπτωση επαγγελματίας του κλάδου έφυγε για εργασία στο εξωτερικό.

Τα λειτουργικά έξοδα δεν βγαίνουν, καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι εξεταστές οδήγησης απέχουν από το πρακτικό μέρος των εξετάσεων διεκδικώντας την καταβολή ειδικής αποζημίωσης. Οι εξεταστές πραγματοποιούσαν κανονικά τις εξετάσεις όμως δεν τους καταβάλλονταν οι υπερωρίες.

Εξαιτίας της αποχής που ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτέμβρη σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα βρίσκονται 2.700 διπλώματα οδήγησης. Μάλιστα ανάμεσα στους ταλαιπωρούμενους πολίτες βρίσκονται και πολλοί επαγγελματίες που αναμένουν το δίπλωμά τους για να εργαστούν, ενώ οι σχολές οδήγησης δεν έχουν πλέον υποψηφίους οδηγούς για να δουλέψουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου