ΤΟΠΙΚΑ

Την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

την-πέμπτη-στην-ολομέλεια-της-βουλής-τ-657685

Ανοιξε χθες το μεσημέρι το κτίριο «Παπαστράτος» όπου εστάλη ο τρομο – φάκελος από την Ινδία – Ερεθιστική ουσία και μηνύματα για το Ισλάμ βρέθηκαν στον φάκελο

Λήξη συναγερμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που από την περασμένη Πέμπτη και για τέσσερις ημέρες, έως και χθες στη 1:30 περίπου το μεσημέρι, βρέθηκε σε καραντίνα μετά την παραλαβή του τρομο – φακέλου από τη γραμματεία της Πρυτανείας του ιδρύματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες το μεσημέρι ο πρύτανης του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης ενημερώθηκε επισήμως για το περιεχόμενο του φακέλου και τη λήξη της… καραντίνας.

Οπως έγινε γνωστό, ο φάκελος, που παραλήφθηκε την περασμένη Πέμπτη, στάλθηκε τελικώς στο Γενικό Χημείο του Κράτους την Παρασκευή το βράδυ. Ειδικά διαμορφωμένο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέλαβε τη μεταφορά τριών ύποπτων φακέλων από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τον Βόλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αφορά και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στο σύνολο των δειγμάτων (31 φάκελοι) από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Το πόρισμα αναφέρει ότι «δεν εντοπίστηκε σε κανέναν φάκελο σκόνη ή άλλες ουσίες, πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα». Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο δείγμα είχαν ανιχνευθεί ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και τη βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Υποπτους φακέλους έχουν παραλάβει 31 ιδρύματα. Πρόκειται για πανομοιότυπους φακέλους με αποστολέα από την Ινδία που περιλαμβάνουν μηνύματα για το Ισλάμ.

Αμέσως μετά την ενημέρωση που έλαβε, ο κ. Μαμούρης έδωσε εντολή για το άνοιγμα του κτιρίου «Παπαστράτος» που ήταν κλειδωμένο από την Πέμπτη το απόγευμα οπότε και εκκενώθηκε. Τα λουκέτα άνοιξαν, ωστόσο το κτίριο θα λειτουργήσει κανονικά από σήμερα.

Χθες επρόκειτο να ξεκινήσει η εξεταστική των φοιτητών. «Χάθηκε η πρώτη ημέρα, αλλά θα αναπληρωθεί. Η εξεταστική θα γίνει κανονικά από σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και τα μαθήματα αναπληρώσεων που επίσης χάθηκαν», ανέφερε ο αντιπρύτανης Γιάννης Θεοδωράκης.

Σημειώνεται ότι τόσο χθες το πρωί, όσο και την Παρασκευή, η λειτουργία της πρυτανείας είχε μεταφερθεί σε άλλα γραφεία, ενώ τα τμήματα που μπορούσαν έκαναν αναπληρώσεις σε άλλους χώρους του ιδρύματος.

Την Πέμπτη το νομοσχέδιο

Για μεθαύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις». Την απόφαση έλαβε η σύνοδος των προέδρων της Βουλής λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου