ΤΟΠΙΚΑ

Στο ψηφοδέλτιο του Αχιλλέα Μπέου ο Αργύρης Κοπάνας

στο-ψηφοδέλτιο-του-αχιλλέα-μπέου-ο-αργ-657897

Υποψήφιος με το συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του νυν Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, θα είναι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, Αργύρης Κοπάνας.

Την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του κ. Μπέου ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Κοπάνας πριν από λίγο στο Δημαρχείο Βόλου.

Σε ερώτηση για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κοπάνας σημείωσε ότι “Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει πως θα πράξει και αν προσέξατε στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι αυστηρή κομματική πειθαρχία προβλέπεται μόνο για τις περιπτώσεις του Δήμου Αθηναίων και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τις Περιφέρειες. Άρα είμαστε εδώ ελεύθεροι, σε ένα δημοκρατικό κόμμα που σέβεται τις διαφορετικές τάσεις και φωνές να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε καλύτερο για τον τόπο μας.”

Ακόμη σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό μετά την συγκεκριμένη επιλογή του, τόνισε ότι “Είναι άριστες, είναι πάρα πολύ καλές. Απλά κατανοεί και ο ίδιος ότι ο κύκλος ο δικός μου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πλέον ολοκληρωθεί και θέλω να προσφέρω και να επιστρέψω στον Δήμο Βόλου από όπου και ξεκίνησα”.

Η πλήρης δήλωση του Αργύρη Κοπάνα

Η απόφασή μου να υπηρετήσω την αυτοδιοίκηση, και μέσω αυτής την πόλη μου, το Βόλο, μετά από δύο θητείες μου στο Δήμο Βόλου και άλλες δύο θητείες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου τιμήθηκα με σημαντικές θέσεις ευθύνης, με κορυφαία αυτή του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία από την ενασχόλησή μου με τα κοινά με δίδαξε πως ιδιαίτερα ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή ο Δήμος, για είναι λειτουργικός και αποτελεσματικός απαιτεί μια ακομμάτιστη, μία ανεξάρτητη και διεκδικητική ηγεσία, που θα λειτουργεί, θα αποφασίζει και θα δρα με κριτήρια, όχι κομματικά, αλλά με βάση τα συμφέροντα των δημοτών, δημιουργώντας συνθήκες συνεργασίας και συλλογικής δράσης, ικανές να πάνε τον τόπο μπροστά.

Το πολύ ενδιαφέρον «πείραμα» του 2014 της γνήσιας αυτοδιοικητικής παράταξης, «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική», με επικεφαλής το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, που αποδείχθηκε στην πράξη εξαιρετικά αποτελεσματικό και δημιουργικό, σε συνδυασμό μάλιστα με την απογοητευτική εικόνα του χθες, αλλά και τις «παραδοσιακές» ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και παλαιοκομματικές πρακτικές, που ξεδιπλώνονται καθημερινά μπροστά μας και που χαρακτηρίζουν τις άλλες παρατάξεις, μου επιτρέπουν να προχωρήσω με πλήρη συνείδηση της ευθύνης μου σε μια συγκεκριμένη επιλογή: την ένταξη και τη συμμετοχή μου στην αυτοδιοικητική παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του σημερινού και, όπως όλα συνηγορούν, αυριανού Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, τον οποίο και ευχαριστώ για τη βούλησή του να πορευτούμε μαζί.

Στην κοινή μας προσπάθεια για το Βόλο του μέλλοντος, της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προοπτικής, δεσμεύομαι να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις και την εμπειρία μου και ζητώ από τις χιλιάδες φίλες και φίλους, που με στήριξαν σε επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις, αναδεικνύοντάς με δύο φορές πρώτο σε ψήφους περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, να προχωρήσουμε ξανά μαζί, αυτή τη φορά μέσα από την αυτοδιοικητική μας παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική». Άλλωστε, η απόφασή μου αυτή ήρθε μετά από ευρεία και διεξοδική συζήτηση με όλους τους φίλους, με όλους τους συνεργάτες, με όλους όσοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια. Και θέλω να πιστεύω ότι ανταπέδωσα αυτή την εμπιστοσύνη, εργαζόμενος με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τις θέσεις ευθύνης, που κατείχα, Πρόκειται, λοιπόν, για μια συλλογική απόφαση, με ένα και μοναδικό κίνητρο: την αγάπη μας για το Βόλο και τη διάθεσή μας για προσφορά!

Οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι μεγάλες, δυστυχώς πολλοί δεν τις έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει, όπως μας αποδεικνύουν με το δημόσιο λόγο και τις συμπεριφορές τους και προς τούτο η ευθύνη που αναλαμβάνει η αυτοδιοικητική παράταξη του Αχιλλέα Μπέου γίνεται ακόμα πιο βαριά.

Με ενότητα και με σκληρή δουλειά και προσήλωση στο στόχο, θα φέρουμε το Βόλο εκεί όπου οι Βολιώτισες και οι Βολιώτες ονειρεύονται και ονειρευόμαστε. Στην πρωτοπορία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ανάμεσα στις ανάλογου μεγέθους πόλεις της Ευρώπης.

Τέλος, οφείλω να επισημάνω ότι η επιλογή μου αυτή δεν σηματοδοτεί επ’ ουδενί την αποστασιοποίησή μου από τη Νέα Δημοκρατία.

Αργύρης Κοπάνας,

Δικηγόρος,

π. αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου