ΤΟΠΙΚΑ

Με… μπαλώματα το Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών

με-μπαλώματα-το-δημοτικό-σχολείο-καλ-659040

Τοποθετήθηκαν αντλίες για να μην πλημμυρίζει το υπόγειο, αλλά ο κίνδυνος παραμένει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

Με… μπαλώματα λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών, το υπόγειο του οποίου πριν από ένα χρόνο και μετά από ισχυρή νεροποντή είχε μετατραπεί σε… πισίνα. Το πρόβλημα είναι σοβαρό, καθώς στο υπόγειο υπάρχουν και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλά και δεξαμενές πετρελαίου για τη θέρμανση του κτιρίου.

Εκτοτε και παρά την κινητοποίηση που υπήρξε, το πρόβλημα δεν λύθηκε οριστικά. Στο εσωτερικό του σχολείου στο υπόγειο υπάρχει ανάβρα που αναβλύζει δεκάδες κυβικά μέτρα νερού.

Μόλις πριν από μικρό χρονικό διάστημα και μετά από έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών Παναγιώτης Τσιάκος στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, τη σχολική επιτροπή και κοινοποίηση στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, εγκαταστάθηκαν δύο αντλίες.

Μέσω των αντλιών που είναι δυναμικότητας έως και 80κ.μ. νερού την ώρα, το υπόγειο δεν θυμίζει πλέον… πισίνα εσωτερικού χώρου. Παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα με το νερό που αναβλύζει συνεχίζει να υφίσταται και εκπαιδευτικοί να τρέμουν σε κάθε πτώση της τάσης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος οι αντλίες θα σταματήσουν να λειτουργούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο σχολείο περιμένουν την εγκατάσταση γεννήτριας που δεσμεύτηκε να εγκαταστήσει η δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το σχολείο δεν θα πλημμυρίσει ούτε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Σημειώνεται ότι για τις κακοτεχνίες στο σχολικό κτίριο που διανύει μόλις τον τέταρτο χρόνο ζωής του έχει γίνει προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. δεδομένου ότι κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια και αναμένεται έλεγχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου