ΤΟΠΙΚΑ

Στο περίμενε ο κλάδος των ξενοδόχων

στο-περίμενε-ο-κλάδος-των-ξενοδόχων-659168

Ακόμη περιμένουν την απάντηση της υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφης Αχτσιόγλου στο αίτημα του κλάδου για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων στα ξενοδοχεία που δεινοπαθούν.

«Εδώ και ένα δίμηνο δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, ενώ έχουμε κοινοποιήσει το αίτημα και στους βουλευτές της περιοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Γιώργος Ζαφείρης.

Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών είναι ένα πολύ βασικό για τον κλάδο, υπάρχουν όμως και άλλα σοβαρά ζητήματα. Οι ξενοδόχοι αναμένουν την καθιέρωση του ακατάσχετου λογαριασμού ώστε να είναι ελεύθεροι όλοι οι λογαριασμοί τους και να μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις, ενώ διεκδικούν και την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών των παλιών χρεών και τη μείωση του ΦΠΑ.

«Επισκεπτόμαστε εκθέσεις και συναντάμε άλλες χώρες που έχουν ΦΠΑ από 5-7% ενώ εδώ είναι 13% για τη διανυκτέρευση και 24% για την εστίαση, καθώς επί κυβέρνησης Τσίπρα ο ΦΠΑ έχει διπλασιαστεί», προσθέτει ο ίδιος.

Παράλληλα ο κλάδος ζητά να μην «τιμωρούνται» από τη ΔΕΗ όταν οι επιχειρήσεις τους δουλεύουν περισσότερο και καταναλώνουν και πιο πολύ ρεύμα. «Οι εισφορές προς τρίτους πρέπει να είναι αναλογικές της κατανάλωσης» αναφέρει.

Τέλος έχει τεθεί αίτημα στην υπουργό τουρισμού να προβληθούν επιτέλους και οι περιοχές της Μαγνησίας που έχουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού και μικρά οικογενειακά ξενοδοχεία.

«Είναι ένα είδος τουρισμού που χάνεται στην Ελλάδα», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου