ΤΟΠΙΚΑ

Σε παρατεταμένη ακυβερνησία η χώρα

σε-παρατεταμένη-ακυβερνησία-η-χώρα-851206

Τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία παρουσίασε σε ημερίδα του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν παρέλειψε ωστόσο να επιτεθεί εκ νέου στην κυβέρνηση για την υπόθεση των ομολόγων, μιλώντας και πάλι για «οργανωμένο σχέδιο λεηλασίας των Ταμείων».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε «παρατεταμένη ακυβερνησία» και «κυβέρνηση που παραπαίει», προσθέτοντας ότι «η λεηλασία των Ταμείων δεν μπορεί να συγκαλυφθεί με την αποπομπή ενός υπουργού, όταν την ίδια ώρα παραμένουν στις καρέκλες τους οι υψηλά ιστάμενοι στο υπουργείο Οικονομίας».
«Είμαστε έτοιμοι αύριο να κυβερνήσουμε τη χώρα με αίσθημα ευθύνης και σιγουριάς» υπογράμμισε. «Η χώρα έχει εισέλθει σε περίοδο παρατεταμένης ακυβερνησίας, καθώς η κυβέρνηση παραπαίει κάτω από το τεράστιο βάρος του σκανδάλου των ομολόγων».
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίστηκε στη Βουλή αμετανόητος, επιμένοντας στη συγκάλυψη και συνεχίζοντας να συκοφαντεί το παρελθόν. «Ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να ξεφύγει, λέγοντας κατάμουτρα ψέματα στη Βουλή και στο λαό» σχολίασε.
Χαρακτήρισε δε, «ματαιοπονία» την προσπάθεια του πρωθυπουργού και του καταλόγισε ευθύνες, «επειδή εδώ και τρία χρόνια δεν έκανε τίποτα για το ασφαλιστικό σύστημα», προσθέτοντας ότι κανένας δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη ΝΔ για να λύσει το ασφαλιστικό.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι ο κ. Καραμανλής έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση της υπόθεσης των Ταμείων και θα του αποδοθεί στις εκλογές που έρχονται.
Τέλος, αναφερόμενος σε όσα είπε προχθές στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης («αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω»), ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «η παράκληση των υπουργών να απελευθερωθούν από την αγγαρεία και την ποινή που εκτίουν, θα ικανοποιηθεί στις επόμενες εκλογές».
Σε ό,τι αφορά στον τομέα Υγείας, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του κόμματός του, οι οποίες αφορούν αύξηση της χρηματοδότησης της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 1% του ΑΕΠ, εξυγίανση ΕΣΥ, ώστε να μειωθεί η οικογενειακή επιβάρυνση και πρόσληψη 3.000 ατόμων ετησίως.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, το υπουργείο Υγείας θα αποκτήσει επιτελικό ρόλο χάραξης στρατηγικής, την οποία στη συνέχεια θα υλοποιούν οι περιφέρειες. Το κόμμα επίσης δεσμεύεται να εφαρμόσει νέο μισθολόγιο για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και νέο ωράριο για τους γιατρούς.
«Μόλις προχθές, στη Βουλή, με τα καταλυτικά στοιχεία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, απεδείχθη ότι η συγκάλυψη και η ατιμωρησία φέρουν αποκλειστικά σφραγίδα ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που πετυχαίνει ο κ. Παπανδρέου, εμμένοντας στην πόλωση και την οξύτητα, είναι να αναδεικνύει τη διαχρονική του ανευθυνότητα και αναξιοπιστία» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου