ΤΟΠΙΚΑ

Δεν έχουν κάνει ούτε μία ώρα μάθημα Ιστορίας στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

δεν-έχουν-κάνει-ούτε-μία-ώρα-μάθημα-ιστ-660746

Δεν θα πάρουν βαθμούς για το τετράμηνο – Εντονες αντιδράσεις γονέων: Χάνουμε τη Μακεδονία και τα παιδιά μας δεν διδάσκονται Ιστορία

Ούτε μία ώρα μάθημα Ιστορίας δεν έχει κάνει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ένα ολόκληρο τμήμα της α’ τάξης του 3ου Επαγγελματικού Λυκείου Βόλου, λόγω έλλειψης φιλολόγου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος δεν θα πάρουν καν βαθμούς για το πρώτο τετράμηνο στο συγκεκριμένο μάθημα, με τους γονείς τους να αντιδρούν έντονα με φόντο και το «Μακεδονικό» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου υπάρχει έλλειψη φιλολόγου με αποτέλεσμα ένα τμήμα να μην έχει κάνει ούτε μία ώρα μάθημα στην Ιστορία. Το βιβλίο της Ιστορίας που παρέλαβαν οι μαθητές με την έναρξη των μαθημάτων έχει μείνει άθικτο. Οι μαθητές δεν έχουν ανοίξει το βιβλίο ούτε καν στην πρώτη σελίδα.

Στο σχολείο υπάρχει φιλόλογος που όμως έχει συμπληρώσει ωράριο και θα πρέπει να του ανατεθούν από το ΠΥΣΔΕ υπερωρίες για να μπορέσει να διδάξει και στο συγκεκριμένο τμήμα, που κάνει τα υπόλοιπα μαθήματα εκτός από την Ιστορία.

Εδώ όμως και τέσσερις μήνες το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και μάθημα Ιστορίας δεν γίνεται. Σε λίγες ημέρες οι γονείς θα κληθούν να παραλάβουν τους βαθμούς των μαθητών τους και στο μάθημα της Ιστορίας δεν θα υπάρχει βαθμολογία, παρά μία… παύλα.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες από γονείς που διαμαρτύρονται για την έλλειψη εκπαιδευτικού από την αρχή της σχολικής χρονιάς και μάλιστα σε ένα βασικό μάθημα.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ύλη του μαθήματος της Ιστορίας για την α΄ Λυκείου περιλαμβάνεται το κεφάλαιο που αφορά στο έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκεκριμένα στο κεφάλαιο δύο «Οι αρχαίοι Ελληνες» περιλαμβάνεται η ενότητα «Η αρχαία Ελλάδα (από το 1100 έως το 323π.Χ.)» και μέσα σε αυτή η «Κλασική εποχή (480 – 323 π.Χ.): Το εισαγωγικό τμήμα και η υποενότητα: η συμμαχία της Δήλου – Αθηναϊκή ηγεμονία, Η εποχή του Περικλή, ο Πελοποννησιακός πόλεμος (431-404 π.Χ.), Η κρίση της πόλης-κράτους, Η πανελλήνια ιδέα, Ο Φίλιππος Β΄ και η ένωση των Ελλήνων, Το έργο του Μ. Αλεξάνδρου, Ο πολιτισμός».

«Το «Μακεδονικό» βρίσκεται στην επικαιρότητα. Ζητούμε από τους νέους μας να καλλιεργήσουν ιστορική μνήμη. Τα γεγονότα τρέχουν και τα παιδιά μας δεν διδάσκονται βασικά κεφάλαια της Ιστορίας. Χάνουμε τη Μακεδονία και τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν για τον Μέγα Αλέξανδρο», διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γονέας μαθητή.

Στο σχολείο υπάρχει επίσης και έλλειψη εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου