Παγωνιά... στην εμπορική αγορά του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-12, 17:36:08
Παγωνιά... στην εμπορική αγορά του Βόλου

Στις χειμερινές εκπτώσεις όλες οι ελπίδες των εμπόρων

 

Δεν ξεκίνησε καλά η καινούργια χρονιά για τον εμπορικό κόσμο. Η επικράτηση των ακραίων καιρικών συνθηκών το προηγούμενο διάστημα είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει «παγωνιά» στα καταστήματα. Ενα ολόκληρο δεκαήμερο πήγε χαμένο για την αγορά, με τον εμπορικό κόσμο να εναποθέτει τώρα τις ελπίδες του στις χειμερινές εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν μεθαύριο Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

«Από την ημέρα που ανοίξαμε είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα καιρικά φαινόμενα και τις ακραίες θερμοκρασίες. Ο κόσμος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά άνετα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αποστόλης Οντόπουλος.

Η αγορά άρχισε να επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς μόλις προχθές. «Φάνηκε επιτέλους ότι άρχισε να υπάρχει κάποια κίνηση και ότι επανερχόμαστε σε κανονικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, η κίνηση ήταν και πάλι υποτονική», προσθέτει ο ίδιος.

Για τα καταστήματα της πόλης χάθηκε σχεδόν ένα ολόκληρο δεκαήμερο, γεγονός που προκαλεί πάρα πολλά προβλήματα στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και την πληρωμή των υποχρεώσεων γενικότερα.

«Ελπίζουμε ότι το κλίμα θα αντιστραφεί από μεθαύριο Δευτέρα 14 Ιανουαρίου που ξεκινούν επίσημα οι εκπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οντόπουλος. Τα καταστήματα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους καταναλωτές για τις χειμερινές εκπτώσεις παρέχοντας υψηλά ποσοστά προσφορών και άριστη εξυπηρέτηση.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπονται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει ότι θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν σε επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προειδοποιεί ότι κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους εμπόρους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει ότι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου (1η Κυριακή των εκπτώσεων), τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00 – 16:00.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=