«Το νομοσχέδιο για το Π.Θ. δημιουργεί πτυχία πολλών κατηγοριών»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-12, 15:52:06
«Το νομοσχέδιο για το Π.Θ. δημιουργεί πτυχία πολλών κατηγοριών»

Να μην περάσει το σχέδιο νόμου ζητά η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ

 

Απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που αφορά και στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα προκύψει μέσα από την απορρόφηση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ζητά η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατατίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια μεθαύριο Δευτέρα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στη συγκρότηση του αποκαλούμενου «ενιαίου χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης». Μέσα σε αυτόν το «χώρο», που μόνο ενιαίος δεν είναι, σωριάζονται μαζί πανεπιστημιακά τμήματα α, β και γ κατηγορίας, απόφοιτοι και πτυχία πολλών κατηγοριών.

Η κυβέρνηση, και με αυτό το νομοσχέδιο, δείχνει ποια είναι η πραγματική της ανησυχία. Να προχωρήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα των νέων ιδρυμάτων, κυρίως στο κομμάτι της έρευνας, να στηθούν πανεπιστημιακές υποδομές και προγράμματα που θα υπηρετούν πιο αποτελεσματικά την κερδοφορία μεγάλων επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο. Για αυτό άλλωστε «λύνει» με τόση επιμέλεια μέχρι παραμικρής λεπτομέρειας τα νέα ερευνητικά ινστιτούτα και τεχνολογικά πάρκα ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας εντός των ΑΕΙ, αφήνοντας για άλλη μια φορά στον «αέρα» κυριολεκτικά τα πραγματικά προβλήματα των σπουδαστών, που αφορούν στις μορφωτικές και βιοτικές τους ανάγκες.

Κουβέντα δεν γίνεται για ζητήματα φοιτητικής μέριμνας, για ζητήματα ουσιαστικής και ολόπλευρης στήριξης της λειτουργίας ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος, με διδακτικό και άλλο προσωπικό, υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια, σύγχρονα συγγράμματα. Στον «αέρα» επίσης μένουν σημερινοί φοιτητές που βρίσκονται σε μεγάλα έτη, καθώς και απόφοιτοι, που δεν έχουν την επιλογή να τελειώσουν ένα πανεπιστημιακό τμήμα, διαμορφώνοντας έτσι επιπλέον κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Το ίδιο άλλωστε έκανε και με τις προηγούμενες «πανεπιστημιοποιήσεις», παίρνοντας τα σκυτάλη από τα «σχέδια Αθηνά» των άλλων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, τα αποτελέσματα των οποίων τα βλέπουν σήμερα οι φοιτητές σε Αθήνα, Ηπειρο, Ιόνιο.

Το ΚΚΕ, στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς επιπλέον κωλύματα και δυσκολίες, θα καταθέσει τροπολογίες που θα αφορούν σε μετεγγραφές και δικαιώματα φοιτητών και αποφοίτων. Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές, το ακαδημαϊκό και λοιπό προσωπικό να παλέψουμε για να μην περάσει το νομοσχέδιο, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών και πτυχία -μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=