ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέθηκε σε υπαλλήλους των Φυλακών Νέων Βόλου με αιχμηρό αντικείμενο

επιτέθηκε-σε-υπαλλήλους-των-φυλακών-ν-661041

Προκαταρκτική για επεισόδιο στο ΕΚΚΝ Βόλου με δράστη 20χρονο Πακιστανό

Αποπειράθηκε να επιτεθεί με χρήση αιχμηρού αντικειμένου κατά των υπαλλήλων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου (ΕΚΚΝ Βόλου) επειδή του φαινόταν ότι ο χρόνος αναμονής για να μιλήσει στο τηλέφωνο με το οικείο του περιβάλλον είχε υπερβεί το κανονικό.

Επεισόδιο προκλήθηκε πριν από δεκαπέντε μέρες στο ΕΚΚΝ Βόλου το οποίο τώρα πέραν των πειθαρχικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν παίρνει και ποινική διάσταση.

Κρατούμενος του σωφρονιστικού καταστήματος ηλικίας περίπου 20 ετών Πακιστανός επιτέθηκε στους υπαλλήλους και αποπειράθηκε να τους προκαλέσει και βλάβες, ενώ έσπασε τζαμαρία των φυλακών.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Βόλου ανάθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση. Η εισαγγελική έρευνα αφορά στα υπό διερεύνηση αδικήματα της κλοπής, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς πράγματος που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος, της απειλής και της απόπειρας πρόκλησης είτε επικίνδυνης είτε βαριάς σωματικής βλάβης.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου αναμένεται τώρα να λάβει καταθέσεις από το προσωπικό των φυλακών και τον δράστη. Στη δικογραφία της υπόθεσης θα επισυναφθεί και το πόρισμα της πειθαρχικής διαδικασίας που έχει ήδη προηγηθεί με την επιβολή κυρώσεων.

Να επισημανθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης των πράξεων πριν από μία μέρα από το επεισόδιο είχε απασχολήσει και πάλι. Συγκεκριμένα είχε εμπλακεί σε άγριο τσακωμό στον οποίο συμμετείχαν συνολικά τρεις κρατούμενοι (μαζί με τον ίδιο) που είχε ως αποτέλεσμα της πρόκληση σωματικών βλαβών.

Στο πειθαρχικό που είχε γίνει τότε ο 20χρονος είχε κριθεί ένοχος και σε βάρος του είχε επιβληθεί το μέτρο της μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Επισημαίνεται ότι επεισόδια στις φυλακές σημειώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεταξύ των κρατουμένων και με διάφορες προφάσεις.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή είχε γίνει και άλλο πειθαρχικό συμβούλιο για κρατούμενο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου ο οποίος φέρεται να εκτόξευσε ύβρεις κατά του προσωπικού των φυλακών και να υπέδειξε απείθεια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου