ΤΟΠΙΚΑ

«Σηκώνει μανίκια» η τοπική οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛ.

σηκώνει-μανίκια-η-τοπική-οργάνωση-τ-662344

Σύσκεψη στρατηγικής με τους υποψηφίους βουλευτές αύριο Σάββατο

Εκλογικός συναγερμός στο Κίνημα Αλλαγής. Η τοπική οργάνωση «σηκώνει μανίκια» προκειμένου να είναι έτοιμη σε τυχόν εκλογικό αιφνιδιασμό. Προς αυτή την κατεύθυνση αύριο Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, προγραμματίζεται η πρώτη συνάντηση υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στη Μαγνησία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση θα ζητηθεί από τους υποψηφίους να βάλουν «πλάτη» προκειμένου οι επόμενες εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΙΝΑΛ, αρχής γενομένης από αυτή που διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Μεταξουργείο με ομιλητή τον Νίκο Παπανδρέου, που θα μιλήσει για το βιβλίο του «Ανδρέας Παπανδρέου: Ο οικονομολόγος», να είναι μαζικές ώστε να δοθεί το μήνυμα της συσπείρωσης και της δυναμικής.

Παράλληλα στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα πολιτικής στρατηγικής, αλλά και η ενεργοποίηση των υποψηφίων βουλευτών ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Το ΚΙΝΑΛ στον δρόμο για τις εκλογές σκοπεύει να ακολουθήσει στρατηγική τρίτης δύναμης, σε μία προσπάθεια να «μπει σφήνα» στα σχέδια του δικομματισμού, όπως τονίζονταν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εκτιμάται, μάλιστα, ότι εν μέσω και της προετοιμασίας για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές η κινητικότητα που σκοπεύει να επιδείξει το ΚΙΝΑΛ το αμέσως επόμενο διάστημα τοπικά, μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις διεύρυνσης της εκλογικής του βάσης.

Ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων που άφησαν το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια προς άλλες, πολλές κατευθύνσεις είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος του ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολη υπόθεση.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν καθαρά το διακύβευμα των εκλογών, είτε αυτές αφορούν στις αυτοδιοικητικές, είτε στις εθνικές κάλπες, καθώς και στις δύο ο στόχος τους είναι να σπάσει ο διπολισμός, που βγάζει από το κάδρο της πολιτικής ατζέντας τα μικρότερα κόμματα. Στην προετοιμασία μάλιστα αυτής της πορείας εντάσσεται μέσα στον Φεβρουάριο η επίσκεψη στον Βόλο της ίδιας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, η οποία θα παραστεί στη συνεστίαση που προγραμματίζει η νομαρχιακή οργάνωση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου