ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκες τεσσάρων αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στη χώρα

καταδίκες-τεσσάρων-αλλοδαπών-για-παρ-662368

Οχι μία, αλλά τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις εξέδωσε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για ισάριθμους αλλοδαπούς που κατηγορούνταν για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το Δικαστήριο καταδίκασε και τους τέσσερις σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ.

Από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν επανέλθει στη χώρα παρά το μέτρο της διοικητικής απέλασης που τους είχε επιβληθεί και το γεγονός ότι εκείνοι περιλαμβάνονταν στον κατάλογο ανεπιθύμητων της χώρας.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο καταδίκασε έναν 34χρονο Βούλγαρο που διαπιστώθηκε ότι εισήλθε παράνομα στη χώρα από αφύλακτη περιοχή του Προμαχώνα στις 13 Ιουλίου. Ακόμη καταδίκασε έναν 26χρονο Αλβανό για παράνομη είσοδο στη χώρα από αφύλακτο σημείο της περιοχής Κρυσταλλοπηγής στις 10 Ιουνίου 2016. Τέλος, καταδίκασε άλλους δύο Αλβανούς ηλικίας 26 και 20 ετών με τις ίδιες ποινές για το ίδιο αδίκημα.

Να επισημανθεί ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν ήταν παρών στη δίκη και γι’ αυτό καταδικάστηκαν ερήμην.

Σε υψηλά επίπεδα οι απελάσεις

Οι απελάσεις αλλοδαπών κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα το 2018 λόγω του μεταναστευτικού.

Οι διοικητικές απελάσεις που κατέγραψε το αστυνομικό δελτίο εκτιμάται ότι είχαν αύξηση σε σχέση με το 2017 ύψους περίπου 30%.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας επιβλήθηκαν περισσότερες από 200 απελάσεις.

Το αστυνομικό ρεπορτάζ καταγράφει σχεδόν σε συχνή βάση συλλήψεις σε ελέγχους και μπλόκα των αστυνομικών υπηρεσιών εντός και εκτός Βόλου σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος των αλλοδαπών που απασχολεί τις Αστυνομικές Αρχές συλλαμβάνεται για δεύτερη και για τρίτη φορά.

Οι υπόχρεοι δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις και δεν αξιοποιούν το χρονικό διάστημα των 30 ημερών που τους δίνεται για να απομακρυνθούν από τη χώρα και παραμένουν στο Νομό χωρίς να έχουν έγγραφα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Όταν φθάνουν οι υποθέσεις τους στα ακροατήρια, δικάζονται ερήμην ενώ είναι και άγνωστο να εντοπισθούν από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές καθώς είναι άγνωστης διαμονής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου