ΤΟΠΙΚΑ

«Να καταβληθούν άμεσα τα καθυστερούμενα οδοιπορικά στους νεφροπαθείς» ζητά το ΚΚΕ

να-καταβληθούν-άμεσα-τα-καθυστερούμ-662424

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές Κων. Στεργίου και Γ. Λαμπρούλης – Το θέμα είχε αναδείξει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μαγνησίας Κων. Στεργίου και Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης, για την καθυστέρηση στην καταβολή των οδοιπορικών του Νοεμβρίου στους νεφροπαθείς της Μαγνησίας.

Το θέμα ανέδειξε με δημοσίευμά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, παραμονές Πρωτοχρονιάς, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες νεφροπαθών που έκαναν γιορτές χωρίς χρήματα.

«Η αγανάκτηση των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών είναι απόλυτα δικαιολογημένη» επισημαίνεται στην ερώτηση των δύο βουλευτών του ΚΚΕ, «αφού, εκτός από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν, το γεγονός ότι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τον καθημερινό τους αγώνα για τη ζωή, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τις περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας. Τώρα σ’ όλα αυτά προστίθεται και η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για την έγκαιρη καταβολή των εξόδων μετακίνησής τους».

Σύμφωνα με τους κ.κ. Κων. Στεργίου και Γ. Λαμπρούλη, «η μη έγκαιρη καταβολή των ποσών με τα οποία επιχορηγούνται για τη μετακίνησή τους, που φτάνουν ώς 400 €, προκαλεί ανυπέρβλητες δυσκολίες, όταν για τους περισσότερους απ’ αυτούς οι αποδοχές τους δεν επαρκούν για την καθημερινή τους διαβίωση. Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε ηλεκτρονική εφαρμογή για την άμεση καταβολή των παραπάνω ποσών. Συνεπώς είναι απολύτως αδικαιολόγητη η καθυστέρηση που παρατηρείται και ταλαιπωρεί εκατοντάδες ασθενείς στη Μαγνησία και ενδεχομένως σε όλη τη χώρα».

Οι δύο βουλευτές ζητούν από το υπουργείο να αποπληρωθούν τα χρήματα της μετακίνησης άμεσα και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των καθυστερήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου