ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση των συνδυασμών της ΛΑΣ ζητά το ΚΚΕ ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

ενίσχυση-των-συνδυασμών-της-λασ-ζητά-τ-662571

Μαζική προσέλευση πολιτών στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημάρχων στη Θεσσαλία

«Κριτήριο ψήφου στις δημοτικές εκλογές θα πρέπει να αποτελέσει η συνείδηση ότι η βαρβαρότητα που βιώνουν η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η μεγάλη πλειονότητα της νεολαίας και των γυναικών απορρέει από τη στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΝΔ, από την πολιτική που στόχο έχει την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου». Αυτό τόνισε ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του κόμματος στην εκδήλωση που έγινε προχθές για να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στους Δήμους της Θεσσαλίας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα πρέπει να υποστούν πλήγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης. «Ο στόχος για ισχυρό ΚΚΕ παντού είναι στόχος ελπίδας, προοπτικής και ανταποκρίνεται στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα» επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος και κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι «για ακόμη μια φορά προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό, μιλά για τη νέα εποχή, για το τέλος των μνημονίων, για κοινωνική δικαιοσύνη».

Συνεχίζοντας το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία αμερικανατοϊκών βάσεων σε Λάρισα και Βόλο, ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε ότι «διατηρεί τα βασικά σημεία του αλυτρωτισμού, έτσι όπως αυτός εκφράζεται μέσα από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας και αφορούν στα περί «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας.

Τέλος, κάλεσε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση να δυναμώσουν τον αγώνα τους ώστε να ενισχυθεί το ΚΚΕ. «Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων», τόνισε.

Παρέμβαση Τσιαπλέ και Ριζόπουλου

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές και οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στο έργο της ΛΑΣ στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ενώ ενόψει των επικείμενων εκλογών ανέφερε: «Με πιο ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση, βάζουμε περισσότερα εμπόδια στις αντιλαϊκές πολιτικές, δυναμώνουμε τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, για να ανοίξουμε τον δρόμο για βαθιές αλλαγές προς όφελος της λαϊκής πλειονότητας».

Στην παρέμβασή του ο Αποστόλης Ριζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, αναφέρθηκε στη σημερινή δημοτική αρχή τονίζοντας: «Εχουμε να κάνουμε με μια δημοτική αρχή που, πέρα από την υβριστική και χυδαία συμπεριφορά, προώθησε και εφάρμοσε κατά γράμμα τις αναδιαρθρώσεις στον Δήμο. Αποδείχτηκε ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ούτε μια φορά δεν στράφηκε εναντίον της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Οι εργαζόμενοι του Βόλου γνωρίζουν καλά ποιος ήταν στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων τους» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «στη μάχη που έχουμε μπροστά μας θα πετύχουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου