ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο… μπρα ντε φερ για αθλητικές υποδομές

πρώτο-μπρα-ντε-φερ-για-αθλητικές-υποδ-662791

Δήμος Βόλου: Το θράσος περίσσεψε με ασύστολα ψεύδη – Νάνσυ Καπούλα: Ούτε στα γήπεδά τους δεν ξέρουν να παίξουν μπάλα

Πρώτο επίσημο προεκλογικό… μπρα ντε φερ μεταξύ δημοτικής αρχής Βόλου και υποψήφιας δημάρχου Νάνσυς Καπούλα ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Αντικείμενο της «σύγκρουσης» με ορίζοντα τις κάλπες αποτέλεσαν τα έργα στον τομέα του αθλητισμού για τα οποία η κ. Καπούλα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη φέρεται να υποστήριξε ότι στερήθηκε παντελώς η πόλη.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου γίνεται λόγος για «ασύστολα ψεύδη και ανυπόστατες αναφορές» από την κ. Καπούλα, που σε απάντησή της αναφέρει ότι «ούτε στα γήπεδά τους δεν ξέρουν να παίξουν μπάλα».

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου αναφέρει:

«Ιδιαιτέρως απογοητευτική, για έναν «νέο» μάλιστα άνθρωπο που φιλοδοξεί να προσφέρει στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας, αποδείχθηκε η «συνέντευξη – παρωδία» της υποψήφιας για τον Δήμο Νάνσυς Καπούλα, σε μια γνωστή σε όλους για τη μονομέρεια, τη μεροληπτικότητα και τις μικροπολιτικά δόλιες στοχεύσεις των παραγωγών της, ραδιοφωνική εκπομπή.

Είτε λόγω της πρόδηλης άγνοιας που τη διακρίνει, είτε λόγω της ανάγκης να διατυπώσει κάποιο λόγο και να ξεφύγει από την πολιτική της ανυπαρξία, είτε σε συνδυασμό και των δύο, η «συνέντευξη» μεταλλάχθηκε σε έναν διαγωνισμό ασύστολων ψευδών και ανυπόστατων αναφορών, στα όρια της γελοιότητας.

Επειδή το θράσος περίσσεψε, τόσο από την πλευρά της, όσο και από την πλευρά των «καθοδηγητών» της, υποχρεωνόμαστε να σταθούμε σε δυο – τρία σημεία, τα βασικότερα, από τα όσα χωρίς αιδώ και γνώση υποστήριξε:

Πρώτον και σε ό,τι αφορά στην εκτέλεση έργων στον τομέα του αθλητισμού και τον εξ ολοκλήρου ψευδή ισχυρισμό της ότι η πόλη στερήθηκε από αυτά, υπενθυμίζουμε ότι στη διάρκεια της θητείας μας είτε κατασκευάστηκαν εξ αρχής, είτε ανακατασκευάστηκαν, είτε ολοκληρώθηκαν το βοηθητικό του ΕΑΚ, το Βασδέκειο, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Αγριάς και τα γήπεδα Νεάπολης και Πορταριάς. Ακόμη, αυτή την περίοδο, εξελίσσονται οι εργασίες για την επισκευή και αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς (προϋπολογισμού 500.000 ευρώ) που αφορά βεβαίως στη νεολαία μας και όλους τους πολίτες που επιθυμούν να γυμναστούν.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά στο περίφημο και πολύπαθο, από την άθλια προπαγάνδα συγκεκριμένων κύκλων, ΕΑΚ, την ενημερώνουμε ότι ήδη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει εγκριθεί ποσό 250.000 ευρώ και ο Δήμος Βόλου έχει υποβάλει και εκκρεμούν προς έγκριση στην ΓΓΑ τεχνικά δελτία, συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκατομ. ευρώ.

Δεύτερον, για το κολοσσιαίο ψεύδος, που προδίδει απόλυτη άγνοια, ως μη όφειλε πάντως λόγω και της θέσεως της στο παράρτημα του ΤΕΕ, για το οποίο συχνά – πυκνά επαίρεται, ότι δηλαδή ο Δήμος Βόλου δεν «πήρε είδηση» πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, την πληροφορούμε ότι ήδη έχει υποβληθεί πρόταση 1,6 εκατομ. ευρώ για ένταξη του κολυμβητηρίου Νέας Ιωνίας. Και πριν σπεύσει να υποπέσει και σε άλλη γκάφα, όπως φαίνεται ότι έχει προδιάθεση, ας γνωρίζει ότι από την προκήρυξη είχαμε δικαίωμα υποβολής μόνο μιας πρότασης.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή οι «σύμβουλοί» της και άσχετοι είναι και ανεπαρκείς είμαστε στη διάθεσή της να την ενημερώσουμε. Ο προεκλογικός αγώνας θα είναι μακρύς και μολονότι το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο, καθώς ο Βόλος έχει δήμαρχο, εν τούτοις εκφράζουμε τη θέλησή μας να βοηθήσουμε για να αποκτήσει και λίγο ενδιαφέρον».

Απάντηση Νάνσυς Καπούλα

Στην απάντησή της η κ. Καπούλα αναφέρει:

«Αναφορικά με την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου σχετικά με τις αθλητικές υποδομές και την κριτική που ασκήσαμε έχουμε να απαντήσουμε τα εξής, ότι «ούτε στα γήπεδά τους δεν ξέρουν να παίξουν μπάλα».

Το γήπεδο της Νεάπολης το γνωρίζουμε ότι έγινε από τον Δήμο Βόλου και επίσης γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουν όλοι, τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η κατασκευή του.

Οι πρωτοβουλίες- δράσεις και εν τέλει η χρηματοδότηση των έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν απαντάνε στην ανυπαρξία σχεδιασμού και έργου της δημοτικής αρχής και αυτό επίσης το γνωρίζει η κοινωνία του Βόλου και κυρίως οι αθλούμενοι πολίτες του Βόλου.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές του κολυμβητηρίου Βόλου, στο οποίο και αναφέρθηκα, είναι γνωστό ότι είναι ένα κτίριο που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, αφενός λόγω της κατασκευαστικής του παλαιότητας και αφετέρου λόγω του ενεργειακού του κόστους.

Η αναγκαιότητα άμεσου εκσυγχρονισμού είναι πρόδηλη και απολύτως αναγκαία, ώστε να είναι βιώσιμο οικονομικά και κοινωνικά. Επ’ αυτού περιμένουμε απαντήσεις για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει εκτός και αν υπάρχει άγνοια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματά του.

Όντως ο προεκλογικός χρόνος είναι μακρύς και γι’ αυτό συνιστάται ψυχραιμία προς όλους τους εμπλεκόμενους. Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε επιτέλους όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο την πόλη όσο και τις δημοτικές ενότητες και δυστυχώς έχουμε πολλά να πούμε, αλλά ευτυχώς από την επόμενη μέρα των εκλογών, σε ό,τι μας αφορά, θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά και ουσιαστικά.

Τέλος, οι χαρακτηρισμοί στο περιεχόμενο των ανακοινώσεων επιστρέφονται στον αποστολέα…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου