ΤΟΠΙΚΑ

Ποινές φυλάκισης σε δύο Βολιώτες για πλημμελή φύλαξη όπλων

ποινές-φυλάκισης-σε-δύο-βολιώτες-για-π-663093

Δεν μερίμνησαν για να φυλάσσουν σε ασφαλή χώρο τα κυνηγετικά τους όπλα και καταδικάστηκαν.

Ποινές φυλάκισης από εννέα έως και δεκατρείς μήνες και χρηματικές ποινές από 950 ευρώ έως και1.250 ευρώ επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για υποθέσεις πλημμελούς φύλαξης κυνηγετικών όπλων.

Στο Δικαστήριο οδηγήθηκαν δύο Βολιώτες για ισάριθμες ξεχωριστές υποθέσεις και καταδικάστηκαν.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματική ποινή 950 ευρώ έναν 68χρονο κάτοικο περιοχής του Πηλίου.

Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο καταδικασθείς στο χρονικό διάστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2018 έως και τα μέσα του ιδίου μηνός πέταξε το κυνηγετικό όπλο που κατείχε στο Μέγα Ρέμα γιατί αυτό παρουσίαζε εκτεταμένες φθορές και ήταν μη λειτουργικό. Επιπλέον, εις βάρος του καταδικασθέντος διαπιστώθηκε ότι η άδεια κατοχής όπλου του είχε λήξει από τον Δεκέμβριο του 2004.

Τα αδικήματα εναντίον του 68χρονου προέκυψαν όταν εκείνος απευθύνθηκε στην Αστυνομία για να ανανεώσει την άδεια κατοχής του όπλου του.

Ακόμη το Δικαστήριο καταδίκασε έναν 55χρονο Βολιώτη σε ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματική ποινή 1.250 ευρώ για πλημμελή φύλαξη όπλου και για παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων.

Εις βάρος του κατηγορούμενου προέκυψε ότι τον Νοέμβριο του 2016 κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα με άδεια και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια. Τη μεν καραμπίνα ο κατηγορούμενος φέρεται να την παράτησε πίσω από μία βιβλιοθήκη και το δε δίκαννο κυνηγετικό όπλο κάτω από τον καναπέ του εντευκτηρίου του Ιππικού Ομίλου Βόλου.

Αμφότεροι οι καταδικασθέντες μετά από τη δίκη άσκησαν έφεση.

Επισημαίνεται ότι το κυνηγετικό όπλο πρέπει να φέρεται πάντα λυμένο, εντός θήκης και να συναρμολογείται μόνο στον τόπο του κυνηγίου.

Το κυνηγετικό όπλο πρέπει να φυλάσσεται λυμένο και κλειδωμένο σε ασφαλή χώρο, ο οποίος πρέπει να μην είναι προσβάσιμος από παιδιά.

Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας πρέπει να δηλώνεται αμέσως στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή. Η παραχώρηση του κυνηγετικού όπλου επιτρέπεται μόνο σε άτομα που είναι εφοδιασμένα με άδεια θήρας. Η οπλοφορία με κυνηγετικά επιτρέπεται μόνο για την άσκηση θήρας ή σκοποβολής, συνοδευόμενα πάντοτε με την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου και κατά την μετάβαση στον κυνηγότοπο ή στο σκοπευτήριο το όπλο θα πρέπει να είναι λυμένο και εντός θήκης.

Η πλημμελής φύλαξη των κυνηγετικών όπλων συνιστά αδίκημα που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου