ΤΟΠΙΚΑ

Μία ανάσα από τον στόχο ο Σύλλογος Παιδιών με Αναπηρίες

μία-ανάσα-από-τον-στόχο-ο-σύλλογος-παιδ-663648

Για την αγορά τού ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη μετακίνηση παιδιών με αναπηρίες

Μία ανάσα από έναν στόχο ετών βρίσκει η είσοδος του 2019 τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρίες. Η απόκτηση ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου 24 θέσεων για τη μετακίνηση των παιδιών με αναπηρίες τόσο στο σχολείο όπου φοιτούν, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου όσο και στις εξωτερικές σχολικές δράσεις είναι πλέον ένας κοντινός στόχος μετά από τρεις μήνες που διαρκεί η καμπάνια «Μαραθώνιος Αγάπης για τον μαθητή με αναπηρία».

Η απόκτηση του λεωφορείου που θα δώσει αυτονομία και ελευθερία κινήσεων στους μαθητές με αναπηρίες που παρακολουθούν μαθήματα στο ΕΕΕΕΚ Βόλου ήταν ένα όνειρο ετών και φέτος ξεκίνησε συστηματική προσπάθεια για την απόκτησή του. Από τα μέσα περίπου Οκτωβρίου ο σύλλογος ένωσε τις δυνάμεις του με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τον Σύλλογο Γονέων του Δήμου Βόλου, ξεκινώντας έναν «Μαραθώνιο Αγάπης για τον μαθητή με αναπηρία», προκειμένου μέσα από δωρεές, μικρές και μεγαλύτερες, να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την αγορά του λεωφορείου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου, Ράνια Καρανικόλα, την περασμένη Δευτέρα υπήρχαν κατατεθειμένα στην τράπεζα σε ειδικό λογαριασμό 24.000 ευρώ, στις οποίες πρέπει να προστεθεί η χορηγία των 60.000 ευρώ από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου αλλά και 1.000 ευρώ από την ΕΚΠΟΛ.

«Συνολικά έχουμε συγκεντρώσει 85.000 ευρώ που σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντά στον στόχο για την απόκτηση του λεωφορείου», ανέφερε η κ. Καρανικόλα, επισημαίνοντας ότι έως τέλος της επόμενης εβδομάδας, ο σύλλογος θα κλείσει ταμείο για να διαπιστωθεί αν το ποσό επαρκεί για την αγορά του λεωφορείου.

Το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο κοστίζει 95.000 – 97.000 ευρώ και ήδη ο σύλλογος ετοιμάζεται να ζητήσει προσφορές από τρεις διαφορετικές εταιρείες μέσα στην εβδομάδα.

Εκτιμάται ότι μέσα στον Φεβρουάριο, το όνειρο θα πάρει σάρκα και οστά και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου θα αυτονομηθούν τόσο στις μετακινήσεις τους στο σχολείο όσο και στις εξωσχολικές τους δράσεις.

Τιμούν τους συνοδοιπόρους τους

Στο λεωφορείο μετά από απόφαση του Συλλόγου θα αναγράφεται ότι είναι «δωρεά του οργανισμού λιμένος Βόλου και πολιτών του Βόλου», τιμώντας έτσι τις μεγάλες και μικρές προσφορές που έγιναν στον «κουμπαρά» για την απόκτηση του ειδικά διαμορφωμένου μεταφορικού μέσου.

Μάλιστα, ο σύλλογος πρόκειται να τιμήσει τους συνοδοιπόρους του στον αγώνα για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων χρημάτων στην ετήσια εκδήλωσή του για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του που θα γίνει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στις 5:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου.

Θα βραβευτούν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, κ.κ. Γ. Τοζίδης και Παντ. Σκάγιαννης για την χορηγία των 60.000 ευρώ, ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας, Δημ. Χορταργιάς και η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου η οποία ενίσχυσε την προσπάθεια μέσα από προσωπική της έκθεση φωτογραφίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το εγχείρημα και συνέβαλε στην κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου, Ηλίας Κουτσερής.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό πρόγραμμα από την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου υπό τη Διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα και συνοδεία στο πιάνο από την Κερασία Σιάρρα, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης για την αγορά του λεωφορείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου