ΤΟΠΙΚΑ

Σε εκκρεμότητα 2.700 διπλώματα στη Μαγνησία

σε-εκκρεμότητα-2-700-διπλώματα-στη-μαγνησ-663749

Απίστευτη η ταλαιπωρία για τους νέους οδηγούς με την πολύμηνη αποχή

«Κλειστές» ήταν και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων οι σχολές οδήγησης. Λόγω της αποχής των εξεταστών οδήγησης οι εκπαιδευτές δεν είχαν υποψήφιους οδηγούς για να κάνουν μαθήματα. Την ίδια στιγμή ανείπωτη είναι η ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών, καθώς εκκρεμούν περί τα 2.700 διπλώματα οδήγησης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Βόλου Ιορδάνης Πολατίδης λέει ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η αποχή των εξεταστών συνεχίζεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου. «Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά, αλλά δεν υπάρχει προσέλευση κόσμου, καθώς έχουν ενημερωθεί ότι δεν γίνονται εξετάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή τα έξοδα τρέχουν. Στο τέλος του χρόνου οι σχολές οδήγησης είχαν να καταβάλουν και τα τέλη.

Τοπικά το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών έχει συναντηθεί με το σύνολο σχεδόν των βουλευτών και έχει εκθέσει τα προβλήματα, όμως είναι θέμα του υπουργείου Μεταφορών να λύσει το πρόβλημα με τις αποζημιώσεις των εξεταστών.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης συνεχώς πραγματοποιεί διοικητικά συμβούλια. Είμαστε σε αναμονή αποφάσεων για το εάν θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις», επισημαίνει ο ίδιος.

«Εδώ και τέσσερις μήνες οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής αναμένουν την κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα των εξετάσεων, το οποίο θα δώσει λύση και στο θέμα των υπερωριών των εξεταστών, και το υπουργείο έλεγε ότι θα γίνει από Δευτέρα σε Δευτέρα. Έχει μαζευτεί ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων οδηγών που βρίσκονται σε αναμονή, ανάμεσά τους και πολλοί επαγγελματίες που δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους», επισημαίνει από την πλευρά του ο εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών κυκλοφοριακής αγωγής Θανάσης Μόρας.

Ενώ η αποχή συνεχίζεται, πριν από μερικές μέρες εστάλη τελικά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο με τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών για χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων και άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις».

Μεταξύ άλλων διατάξεων το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών και την παράταση της ισχύος αυτής για τη μεταβατική περίοδο που ισχύει από τη δημοσίευση του νέου νόμου.

Τα μάτια των δασκάλων οδήγησης είναι τώρα στραμμένα στην απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), η οποία μέχρι σήμερα συνεδρίαζε κάθε Παρασκευή και αποφάσιζε για την πορεία των κινητοποιήσεων των εξεταστών οδήγησης.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Ηλίας Τσαμπίρας δήλωσε ότι οι εξεταστές αναμένουν την απόφαση της ΟΣΥΑΠΕ, η οποία θα εξετάσει τις νέες πληροφορίες που υπάρχουν από το υπουργείο Μεταφορών και θα κρίνει.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις των σχολών, αυτή τη στιγμή παραμένουν σε εκκρεμότητα περί τα 2.700 διπλώματα νέων οδηγών, αλλά και παλαιών οδηγών που απαιτείται να κάνουν ανανέωση στα διπλώματα οδήγησης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου