ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο αντίο σήμερα στον δικηγόρο και ποιητή Μιχ. Μπάστα

τελευταίο-αντίο-σήμερα-στον-δικηγόρο-664426

Σε ηλικία 91 ετών απεβίωσε χθες το πρωί ο πολύ γνωστός Βολιώτης νομικός και ποιητής Μιχάλης Μπάστας, πατέρας του δικηγόρου Διονύση Μπάστα.

Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη στον Βόλο, όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Ο Μιχάλης Μπάστας ήταν δικηγόρος επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Ηταν κορυφαίος υπερασπιστής ποινικών υποθέσεων, ενώ διετέλεσε και επιμελητής ανηλίκων στην Αθήνα.

Παράλληλα είχε επιδείξει και σημαντικό ποιητικό έργο. Συγκεκριμένα κυκλοφόρησε δύο ποιητικές συλλογές και ποιήματά του περιλαμβάνονταν συχνά σε εκδόσεις και περιοδικά. Επίσης τιμήθηκε για το έργο του από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και για τη δικηγορική του δραστηριότητα και για τη λογοτεχνική.

Ο Μιχάλης Μπάστας γεννήθηκε στον Βόλο και ήλκε την καταγωγή του από τη Ζάκυνθο. Ηταν μέλος μίας μεγάλης νομικής οικογένειας που εκτείνεται σχεδόν σε τέσσερις γενιές. Ο πεθερός του ήταν ένας σπουδαίος και διακεκριμένος νομικός εργατολόγος, ο Λεωνίδας Ντάσιος, ενώ η σύζυγός του Μαρία Ντάσιου – Μπάστα είναι συμβολαιογράφος.

Από τον γάμο του απέκτησε δύο παιδιά και τρία εγγόνια. Ο μεγαλύτερός του εγγονός που είναι και συνονόματός του είναι σπουδαστής Νομικής επί πτυχίω.

Ο Μιχάλης Μπάστας «έφυγε» χθες το πρωί ύστερα από προβλήματα υγείας που παρουσίασε η υγεία του τις τελευταίες μέρες. Είχε διαύγεια πνεύματος και ήταν στα πόδια του μέχρι και τελευταία.

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Ηταν ένας άνθρωπος γνωστός για το εξαίρετο ήθος του, χαμογελαστός και ευπροσήγορος. Ηταν ένα υπόδειγμα ήθους για όλους τους δικηγόρους και τους συμπολίτες του καθώς κυριολεκτικά άφησε πίσω του εποχή.

Συγγενείς και φίλοι θα τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου