ΤΟΠΙΚΑ

Εμπλοκή στο Νοσοκομείο: Δεν έχουν ακόμη καταβληθεί τα αναδρομικά

εμπλοκή-στο-νοσοκομείο-δεν-έχουν-ακόμ-664853

Δικηγορικά γραφεία των Αθηνών, που διεκδικούν αμοιβή, επιχείρησαν να μπλοκάρουν τις πληρωμές, όπως καταγγέλλουν νοσοκομειακοί γιατροί

Εμπλοκή με τα αναδρομικά των γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου. Παρότι από 24 Δεκεμβρίου τα αναδρομικά έχουν πληρωθεί σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, στον Βόλο… οι γιατροί δεν έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος.

Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως κατήγγειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ νοσοκομειακοί γιατροί, στο γεγονός πως «κάποιοι δικηγόροι επιχείρησαν να μπλοκάρουν την πληρωμή των αναδρομικών, ζητώντας αμοιβή για τις προσφυγές, παρότι τα αναδρομικά καταβάλλονται με πολιτική απόφαση και οι ίδιοι δεν έχουν διεξάγει καμία δίκη».

Το θέμα απασχόλησε το Γραφείο Μισθοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ επίσης είναι σε γνώση της διοίκησης του Νοσοκομείου, της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, αλλά και της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.

Εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ που επικοινώνησαν με το Νοσοκομείο Βόλου, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, κατέστησαν σαφές ότι τα αναδρομικά θα πρέπει να καταβληθούν κανονικά δίχως άλλη καθυστέρηση και ότι δεν προβλέπεται από πουθενά, επειδή ένας ή περισσότεροι δικηγόροι διεκδικούν χρήματα, να μπορούν να μπλοκάρουν την καταβολή των αναδρομικών των γιατρών.

Σημειώνεται, πως το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των γιατρών νοσοκομείων του ΕΣΥ που έγιναν αναδρομικά από 1 Αυγούστου 2012, σε εφαρμογή της μνημονιακής νομοθεσίας.

Υπολογίζεται ότι από το 2012 έως το 2018 οι νοσοκομειακοί γιατροί έχασαν από τις τακτικές αποδοχές τους από 600 έως 700 ευρώ τον μήνα.

Την ίδια στιγμή το προεδρείο της Ομοσπονδίας του κλάδου πιέζει το Υπουργείο Υγείας, ώστε να ληφθούν αποφάσεις στο θέμα της κλαδικής σύμβασης, μαζί με την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, το μισθολόγιο και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 πριν από όλες τις μνημονιακές περικοπές, μαζί με επαναφορά 13ου και 14ου μισθών. Θέτουν επίσης θέμα για 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργό εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, με αφορμή τον νόμο που ψηφίστηκε για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου