ΛΑΡΙΣΑ

Περισσότερα από 7.000 άτομα «εκπαίδευσε» το γραφείο εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας

περισσότερα-από-7-000-άτομα-εκπαίδευσε-664915

Πλούσιος ο απολογισμός δράσεων της προηγούμενης χρονιάς

Επτά χιλιάδες διακόσια επτά άτομα συνολικά από ολόκληρη τη Θεσσαλία εκπαιδεύτηκαν και ενημερώθηκαν από το γραφείο εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης στο πλαίσιο των ειδικών ενημερωτικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων που έγιναν και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Συνολικά διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν 113 εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 673 ωρών.

Εξίσου σημαντικές ήταν οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 6ης πανελλήνιας εβδομάδας εκπαίδευσης και πρόληψης τον περασμένο Δεκέμβριο, που διοργάνωσε το ΕΚΑΒ Λάρισας στους τομείς Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Οι εκδηλώσεις εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικούς υπαίθριους χώρους, στους οποίους γίνονταν ενημέρωση, επιδείξεις σε πολίτες, όπως επίσης και πρακτική εξάσκηση σε διάφορες δεξιότητες. Υπολογίζεται πως συνολικά πάνω από 2.000 πολίτες συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις με διάφορους τρόπους (ενημερώθηκαν για το ΕΚΑΒ, εκπαιδεύτηκαν και εξασκήθηκαν σε πρακτικές δεξιότητες κ.τ.λ.).

Σημειώνεται πως όλες οι δράσεις οργανώθηκαν με την καθοδήγηση και εποπτεία της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Λάρισας Βασιλικής Αυγέρη και υποστηρίχτηκαν από το γραφείο εκπαίδευσης σε συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους κρατικούς ή εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις που συνεργάζονται και συνδράμουν το έργο του ΕΚΑΒ κατά τόπους.

Η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους τους πολίτες που για μια ακόμη χρονιά ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις του ΕΚΑΒ.

Επίσης απευθύνει ευχαριστίες στους Δήμους Λάρισας, Βόλου, Τρικκαίων και Καρδίτσας για τη διάθεση των χώρων και την υποστήριξή τους στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν.

Στόχος για το 2019 είναι η εκπαίδευση σε θέματα παροχής α’ βοηθειών και βασικής υποστήριξης ζωής κ.τ.λ., πολιτών ή συλλόγων και φορέων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΑΒ Λάρισας επικοινωνήστε στο τηλ. 2410.685.219 & fax. 2410.617.116 (Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 07:00 – 15:00, Ξενοφώντας Λέτσας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου